Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 27 maj, 2023

Fullträff – 28 maj (28/5), vecka 21: Tips, förslag & analys

Ny omgång av Fullträff, som avgörs på söndagen denna vecka, vecka 21. Vi ger er matchanalyser och speltips till söndagens kupong.

Vanligtvis avgörs Fullträff under lördagarna, men då hela Premier League-omgången spelas på söndagen denna vecka har också Fullträff flyttats till söndagen. Men det går lika bra det.

Vi spelar ett 64-raderssystem på omgången, vilket innebär sex garderingar och sju spikar. Ni får gärna även kolla in vår Stryktipskupong vecka 21. Vill ni spela på enskilda av matcherna kan vi tipsa er om Expekt, där ni också kan använda er av oddsbonusar när ni spelar.

Fullträff 28 maj

  • Vårt system: 64 rader (7 spikar, 6 garderingar)
  • Total insats: 64 kronor
  • Spelstopp: 28 maj, 17:29
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Brentford – Manchester City, 2-3 mål

Manchester City har redan säkrat ligatiteln, och vi väntar oss inte någon offensiv målexplosion här. Man spelade 1-1 mot Brighton senast, och den här matchen ska egentligen också bara spelas av. Citys offensiva kraft öppnar ändå för att det lär bli i alla fall ett par mål. I Brentfords fem senaste hemmamatcher har det blivit 2 eller 3 mål. I Citys fem senaste bortamatcher har det blivit 2 eller 3 mål. Vi satsar på att det blir 2 eller 3 mål denna gång också.

2. Man United – Fulham, 2 mål

Varken Manchester United eller Fulham har någonting att spela för här. Vi tror att Manchester United ger sina hemmasupportrar en avslutande seger på säsongen, och då känner vi att 2-0 vore ett rimligt resultat. Av Uniteds sex senaste vinster har tre stycken varit med 2-0. Vi spelar att det blir 2 mål i den här matchen.

3. Southampton – Liverpool, 2 mål

Ännu en match mellan två lag som inte har något att spela för, och då känns två mål som ett rätt rimligt utfall. Liverpool har så pass stor styrka offensivt att man lär sätta dit ett par mål, men vi tror inte att det rinner iväg. Säsongens sista match – vi förväntar oss ett Liverpool som gör jobbet men inte mycket mer. 2 mål är ett rimligt utfall.

4. Aston Villa – Brighton, 2 mål

Aston Villa är laget som har någonting att spela för här. Ofta har det fallit prick ett mål i Aston Villas matcher, men här möter man ett Brighton som är väldigt målglatt åt båda håll. I Brightons senaste match, mot Manchester City, blev det ändå ”bara” 2 mål, och det håller vi som ett troligt utfall även här. Vi spelar 2 mål.

5. Everton – Bournemouth, 1 mål

Vinner Everton den här matchen håller man sig kvar i Premier League. Tappar man poäng åker man troligtvis ur. Här tror vi att vi får se ett Everton, defensiva som man är, som håller sig försiktiga och avvaktande. Ett insläppt mål hade varit ödesdigert. Men till slut ska man bara spräcka målnollan, och vi tror att laget får in ett mål till slut. 1 mål i matchen spelas.

6. Leicester – West Ham, 1 mål

Leicester är i en liknande situation som Everton, där det bara är seger som gäller för att säkra kontrakt. Laget måste dock även förlita sig på andra resultat, för att man ska kunna hänga kvar. Vi tror på en liknande matchbild som den i Everton – Bournemouth, där Leicester håller sig balanserade och försiktiga men mot slutet av matchen går framåt för att försöka sätta dit ett mål. Gör man inte ett mål framåt lär man släppa in ett bakåt, då man under slutet måste spela offensivt och släppa till ytor. 1 mål spelas.

7. Leeds – Tottenham, 3-4 mål

Här möts två ojämna lag som i sina tabellpositioner måste vinna – oavgjort kommer ingen att vara glad över. Vi tror på en ganska så händelserik match, där ett lag i händelse av underläge kommer att behöva gå offensivt tidigt för att hinna vända på matchen. Här tror vi att det blir minst tre mål, kanske till och med fyra. 3-4 mål spelas.

8. Chelsea – Newcastle, 1-2 mål

Chelsea har varit hemska att titta på sedan Frank Lampard tog över. En vinst, en oavgjord och åtta förluster är facit så här långt. Framför allt har man haft svårt att göra mål framåt. Vi tror knappast heller att det blir någon sprakande tillställning när man denna eftermiddag ställs emot Newcastle, som precis som Chelsea inte har något att spela för. 1 eller 2 mål i matchen, blir vårt spel.

9. Arsenal – Wolves, 2 mål

Arsenal och Wolves ska båda bara spela av den sista matchen, då inget av lagen har någonting att spela för längre. 1-1/2-0? Senast lagen möttes vann Arsenal med 2-0, och något liknande känns för oss som ett troligt utfall här. Wolves senaste förlust i ligan kom med 0-2, och Arsenals senaste vinst i ligan var också med 2-0. Vi spelar 2 mål.

10. Crystal Palace – Nottingham, 1-2 mål

Säsongen är redan klar för Crystal Palace och Nottingham, som har säkrat sina kontrakt och inte längre har någonting att spela för. Då tror vi på en ganska så avslagen historia på Selhurst Park, där det faller blott 1 eller kanske 2 mål.

11. Juventus – Milan, 1-2 mål

Viktig match i kampen om Champions League-plats. Det har varit mer regel än undantag att Milans stora matcher denna säsong har slutat med ett eller två mål. Det är bara att titta på de sex senaste stormatcherna man spelat: Inter, 0-1; Inter, 0-2; Lazio, 2-0; Roma, 1-1; Napoli, 1-1; Napoli, 1-0. Milan har en stabil defensiv, men hotar inte särskilt mycket framåt. Även många av Juventus stormatcher har slutat med 1 eller 2 mål, och det blir vårt spel här.

12. Atlético Madrid – Real Sociedad, 1-2 mål

Atlético Madrid och Real Sociedad är två defensivt skickliga lag, och när dessa möts tror vi inte att det blir alltför mycket mål. Senast de möttes blev resultatet 1-1, och någonting liknande känns rimligt att vänta sig här. 1 eller 2 mål, tror vi på.

13. Elfsborg – Malmö FF, 3 mål

Intressant toppmöte mellan Elfsborg och Malmö. I Malmös matcher denna säsong har det blivit i snitt 3,2 mål, och i Elfsborgs har det blivit i snitt 3,3 mål. Vi håller 3 mål i denna match som ett troligt utfall, och spelar detta.

em
Planerar du att följa matcherna i fotbolls EM 2024? Se vårt program & schema med alla datum och tider du bör hålla koll på!
22 april, 2024
champions-league
Se vart du kan sända Manchester City - Real Madrid via live stream eller direkt på TV. Vi visar dig gratis hur du streamar matcherna på nätet!
16 april, 2024
Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
fotbollsnyheter
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
15 april, 2024
nyheter
Viktor Gyökeres är glödhet på inför transfers & övergångarna i sommar. Vilken blir hans nya klubb? Se odds för transfer till Arsneal & Chelsea.
15 april, 2024
stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
01 april, 2024
premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
01 april, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar