Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 24 jun, 2019

Quiz: Skytteligan i Serie A 2018-19

Säsongerna är avslutade, ligapokalerna är utdelade och skytteligavinnarna är korade. Hur många av de Serie A:s mest målfarliga spelare minns du?

Cristiano Ronaldo – ja, vi avslöjar ett av namnen redan nu, men du hade väl knappast glömt honom? – värvades till Juventus inför säsongen. Övergången var ett styrkebesked för hela Serie A och gav den glans till ligan som den saknat i flera år.

De flesta skulle satsat sina pengar på att skytteligavinnaren denna säsong skulle bli just Cristiano Ronaldo. Den bästa spelaren i ligan i det bästa laget – det borde väl bara kunna sluta på ett sätt?

Men de som tippade Ronaldo som skyttekung hade – bokstavligen – inte hört talas om den där polacken som Genoa värvade inför säsongen. Den unge anfallaren, numera känd som ”El Pistolero”, tog hela Serie A med storm och gjorde åtta mål på sina sju första matcher i ligan. Senare blev det en övergång till Milan och fler mål, vilka dock ”bara” räckte till en tredjeplats i skytteligan.

För framför honom fanns två andra, i sambandet, uppstickare. I Atalantas supersäsong var det många som höjde sig, och en av dessa var en colombiansk anfallare som smällde in 23 mål. Under en period denna säsong var anfallaren inne i ett så pass stort målstim att han satte dit 17 mål på 10 matcher.

Vinnaren av skytteligan har ni med stor sannolikhet koll på. Denne spektakuläre anfallare har stått för sin mest målrika säsong i karriären, vilket är häpnadsväckande med tanke på att han är 36 år fyllda.

5 minuter – skriv in så många toppmålgörare du hinner!

I detta quiz har du 5 minuter på dig att skriva in så många spelare som möjligt av de 17 lirare som lyckades sätta dit minst 10 mål under den gångna Serie A-säsongen.

Starta quizet nedan och se hur många rätt du fixar!

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar