Quiz El Clásico – Vad kan du om Barcelona och Real Madrid?

Det är dags för säsongens andra Clásico! FC Barcelona tar emot Real Madrid på Camp Nou i det första semifinalmötet av två i Spanska Cupen. Men hur mycket kan du egentligen om El Clásico? Testa dig själv i vårt El Clásico-quiz!

Under onsdagskvällen är det dags för Barcelona att ta emot Real Madrid på Camp Nou, då lagen möts i semifinal av Spanska Cupen. Båda lagen laddar inför en av säsongens största matcher, och särskilt Barcelona har en del att tänka på då både Lionel Messi och Ousmane Dembélé dras med skadeproblem. Till slut tvingades Dembélé lämnas utanför matchtruppen, medan Messi togs med.

Prick klockan nio är det avspark, och dagen till ära har vi gjort ett fotbollsquiz med frågor om de två lagen, matcherna dem emellan och spelare från klubbarna.

Vilket lag har egentligen vunnit flest clásicon, och vilket lag har flest ligatitlar mellan de båda lagen?

Barcelona utklassade Real Madrid med 5-1 i höstas, men hur många mål gjorde Lionel Messi i den matchen – gjorde han ens något? Ikväll har Messi chans att göra mål, och om ni vill titta på kvällens clásico 6 februari kan ni se hur ni kollar live stream här!

Många minns den extra hetsiga stämningen som var mellan Barcelona och Real Madrid under några år i början av 2010-talet, då det blev bråk och röda kort i mer eller minde varje match. En särskild händelse under en match på den tiden är också uppe på tapeten.

Att Luís Figo och brasse-Ronaldo har representerat både Barca och Real känner de flesta till, men vi gräver lite djupare på just det spåret.

Testa er själv, utmana vänner och försök få 7 rätt av 7! Misslyckas du är det bara att försöka igen, eller så är det kanske roligare att testa något annat av våra quiz. Ni finner våra tidigare quiz längst ned på sidan!