Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 26 feb, 2023

Quiz Allsvenskan 2023: Frågor & svar

quiz allsvenskan 2023

Allsvenskan 2023 är snart i gång. Vad kan passa bättre inför säsongen än ett quiz? Testa era kunskaper i vårt Allsvenskan 2023 quiz, med frågor om lagen och spelarna i serien!

I början av april sparkar Allsvenskan i gång, och många är vi som just nu väntar på och längtar efter att säsongen ska börja. Kan Hammarby göra en ny, stark säsong trots att man tappat många tongivande spelare? Kan Henrik Rydström få ordning på Malmö FF? Hur gör Häcken ifrån sig som regerande mästare? Många är frågorna som vi med tiden kommer att få svar på.

I den här artikeln ställer vi också frågor, men då frågor som vi redan vet svaren på. Frågan är, gör du det? Testa dina kunskaper om Allsvenskan 2023, genom att i detta fotbollsquiz svara på tio frågor kopplade till Sveriges finaste fotbollsserie. Hur mycket kan du om de olika lagen och spelarna? Vi ställer frågor om alltifrån namn på nyförvärv till vilka klubbar de allsvenska stjärnorna från ifjol flyttat till.

Utmana gärna familj och vänner på quiz, för att se vem som är sällskapets Allsvenskan-expert! Ofta är det den som oftast sätter sig för att titta på Allsvenskan live som kan mest om serien. Är det du som kan mest i kompisgänget och familjen, eller är bästa polaren och farsan vassare än dig?

Gör quizet här, eller svara på frågorna i texten nedan!

1. AIK har inför säsongen förstärkt laget med både Jimmy Durmaz och Jimmy Durmaz lillebror. Vad heter lillbrorsan?

A. Elias Durmaz

B. Gabriel Durmaz

C. Josef Durmaz

D. Sharbel Durmaz

2. Hammarby har haft svårt att hitta en högerback inför säsongen, på jakten efter en ersättare till Simon Sandberg. Vilken klubb har Sandberg skrivit på för inför säsongen 2023?

A. BK Häcken

B. Levski Sofia

C. Molde FK

D. Odense

3. Degerfors IF gjorde en stark höst ifjol, och lyckades till slut hänga kvar i Allsvenskan. På vilken arena spelar laget sina hemmamatcher?

A. Finnvedsvallen

B. Rambergsvallen

C. Skogsvallen

D. Stora Valla

4. Hur många huvudtränare i Allsvenskan 2023 är från ett land än Sverige?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

5. En spelare som väntas bli viktig i Henrik Rydströms Malmö är Sergio Peña. Från vilket land kommer denna tekniske mittfältare?

A. Argentina

B. Chile

C. Mexiko

D. Peru

6. Vad kallas SM-bucklan?

A. Ernst Johanssons pokal

B. Eskil Johanssons pokal

C. Leif Johanssons pokal

D. Lennart Johanssons pokal

7. Vilka två allsvenska lag lyckades INTE kvalificera sig för Svenska Cupens gruppspel 2023?

A. Elfsborg och Värnamo

B. Degerfors och Halmstad

C. Häcken och Sirius

D. Mjällby och Varberg

8. När Henrik Rydström lämnade Kalmar FF valde KFF att anställa en dansk tränare? Vad heter han?

A. Glen Riddersholm

B. Henrik Jensen

C. Jon Dahl Tomasson

D. Thomas Wolder

9. Alexander Jeremejeff vann skytteligan i Allsvenskan år 2022, och såldes sedan utomlands. Vilken klubb skrev Jeremejeff på för?

A. Dynamo Dresden

B. Glasgow Rangers

C. Panathinaikos

D. Twente

10 AIK:s lagkapten från år 2022, Sebastian Larsson, har lagt skorna på hyllan. Vem har fått förtroende att bära bindeln under 2023 års säsong?

A Alexander Milosevic

B. Jimmy Durmaz

C. John Guidetti

D. Kristoffer Nordfeldt

Rätt svar:

1: A

2: A

3: D

4: C

5: D

6: D

7: A

8: B

9: C

10: A

Andra artiklar

europatipset
Europatipset den 22/2 kommer att innehålla flera matcher från Europa League. Kolla vilka speltips vi har inför matcherna!
22 februari, 2024
topptipset
Topptipset den 21 februari bjuder på matcher i Champions League + Premier League bland annat. Kolla in våra speltips i samtliga matcher!
21 februari, 2024
topptipset
Dagens topptipset från den 20 februari innehåller flera intressanta matcher från England. Inte minst så finns Premier League på kupongen idag.
20 februari, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar