Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 18 apr, 2022

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar

Quiz Allsvenskan 2022

Allsvenskan är i gång! Men hur bra koll har ni på Sveriges högsta division i fotboll? Testa era kunskaper i vårt quiz om Allsvenskan 2022!

Ett av de största vårtecknen är när Allsvenskan drar i gång i början av april. Solen tittar fram, fåglarna kvittrar och bollarna rullar på våra allsvenska fotbollsarenor. I år får vi bekanta oss med tre nya lag sedan ifjol, några hemvändare och ett par nya tränare. Men hur bra känner ni till spelarna och lagen som utgör Sveriges finaste fotbollsscen?

Här ger vi er ett quiz om Allsvenskan 2022, med frågor om såväl klubbar som spelare och arenor. Svara på frågor, utmana vänner och familj och se vem som är vassast på allsvensk fotboll!

Quiz – Allsvenskan 2022

Vi har skrivit tio frågor om Allsvenskan, som ni kan besvara genom en slideshow, eller genom att scrolla ned fråga för fråga. Quizet hittar ni nedan! Kolla gärna även in lite fler av våra fotbollsquiz.

1. Vem gjorde det första målet i Allsvenskan 2022?

A. Assad Al Hamlawi, Helsingborgs IF

B. Astrit Selmani, Hammarby IF

C. Gustav Ludwigson, Hammarby IF

D. Williot Swedberg, Hammarby IF

2. Vad heter IFK Värnamos hemmaarena?

A. Finnvedsvallen

B. Påskbergsvallen

C. Skogsvallen

D. Värnamovallen

3. Simon Thern har spelat i hela 6 av de 16 lag som deltar i Allsvenskan 2022. Vilket av dessa lag har han INTE spelat för?

A. AIK

B. Djurgårdens IF

C. Helsingborgs IF

D. IFK Värnamo

4. Vem av spelarna som idag spelar i Allsvenskan, har gjort flest allsvenska mål i karriären?

A. Christoffer Nyman

B. Kalle Holmberg

C. Marcus Antonsson

D. Marcus Berg

5. Vem är huvudtränare för Mjällby AIF år 2022?

A. Anders Torstensson

B. Andreas Brännström

C. Jens Gustafsson

D. Marcus Lantz

6. Om Hammarby vinner finalen i Svenska Cupen i maj 2022 säkrar man en kvalplats till Europa Conference League. Men om Malmö vinner finalen, vilket lag får då ECL-kvalplatsen?

A. AIK

B. Djurgårdens IF

C. IF Elfsborg

D. Malmö FF

7. I somras anställde IFK Göteborg tränaren Mikael Stahre, som man hoppas ska få klubben på rätt bana. Stahre har ett SM-guld på meritlistan – med vilken klubb?

A. AIK

B. BK Häcken

C. Helsingborgs IF

D. IFK Göteborg

8. AIK var nära att värva John Guidetti inför säsongen, men han väntas i stället ansluta i sommarfönstret. Vilket är det enda lag Guidetti representerat i Allsvenskan?

A. AIK

B. Brommapojkarna

C. Djurgårdens IF

D. Hammarby IF

9. Vilket lag var det senaste att vinna Allsvenskan som nykomlingar?

A. Djurgårdens IF

B. Kalmar FF

C. Malmö FF

D. Östers IF

10. Vilket var det senaste svenska lag att nå gruppspel i en europeisk turnering, bortsett från Malmö FF?

A. AIK

B. Helsingborgs IF

C. IF Elfsborg

D. Östersunds FK

Rätt svar:

1: C

2: A

3: B

4: A

5: B

6: C

7: A

8: B

9: D

10: D

Relaterat

em
Planerar du att följa matcherna i fotbolls EM 2024? Se vårt program & schema med alla datum och tider du bör hålla koll på!
22 april, 2024
champions-league
Se vart du kan sända Manchester City - Real Madrid via live stream eller direkt på TV. Vi visar dig gratis hur du streamar matcherna på nätet!
16 april, 2024
Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
fotbollsnyheter
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
15 april, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar