Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 feb, 2019

Quiz: Alla spelare som representerat AC Milan och FC Inter

Rivaliteten mellan Milan och Inter är stor, men trots det finns det en hel del spelare som representerat båda klubbar. Hur många av de lirarna kan du namnge?

Den arena Milan och Inter delar är döpt efter en anfallare som representerade båda klubbarna, Inter från 1927 till 1940 och Milan från 1940 till 1942. Den spelaren var den andre spelaren att representera båda lagen, men därefter har vi genom åren fått se 35 lirare som gjort detsamma.

Några har gjort direkta övergångar från den ena klubben till den andra, men de flesta har spenderat några år på annat håll däremellan. En argentinare var så pass fräck att han först spelade för Inter, något år senare för Milan och ytterligare något år därefter återigen för Inter.

Två av spelarna som var som viktigast för Milans stora framgångar under mitten av 00-talet spelade under sina unga dagar för Inter, vilket ni kanske redan har koll på.

Bland alla dessa 37 namn finns flera som tillhört världens allra bästa spelare, men också en del doldisar. Det är nog till exempel bara de mest hängivna fansen som kommer ihåg försvararen som var utlånad från Inter till Milan säsongen 2013-14, men som bara gjorde 4 matcher och inte satte mycket av något avtryck.

Din uppgift är nu alltså att namnge så många spelare du kan komma på som gjort det förbjudna att representera båda klubbar. Till din hjälp kan du se mellan vilka årtal spelaren spelat för varje klubb, och vilken position var och en av spelarna har.

Lycka till, och tveka inte att utmana vänner eller familj! Tveka heller inte att pröva lyckan i något annat av våra quiz!

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar