Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 feb, 2019

Quiz: Alla allsvenska skyttekungar sedan 1990

Marcus Allbäck

Svenska Cupen har börjat, och snart är det dags för Allsvenskan 2019 att dra igång även den. Kan du komma ihåg alla skyttekungar från Allsvenskan från 1990? Testa dig i detta quiz!

Äntligen har den svenska tävlingssäsongen börjat. Numera spelas de första tävlingsmatcherna relativt tidigt sedan cupen har fått sitt gruppspel, som alltså har avspark i mitten av februari varje år.

Den 1 april drar till sist Allsvenskan igång, och Malmö FF är återigen favoriter att ta SM-guldet. För anfallarna – främst – i alla lag pågår ytterligare en tävling, nämligen kampen om att vinna skytteligan.

Några av favoriterna till att bli skyttekung är Hammarbys Nikola Djurdjic, Malmös Marcus Antonsson och Häckens Alexander Jeremejeff. Även Dino Islamovic med flera kommer säkerligen att vara där uppe och fajtas.

Det här quizet handlar dock inte om vem som vinner skytteligan i år, utan om vilka spelare som tagit hem den åtråvärda titeln sedan år 1990. Hur många kommer du ihåg? Testa dig själv, utmana vänner och kompisar, och se vem som får flest rätt!

Quizet går till som så att du skriver in spelarens namn, och om denne vunnit skytteligan bockas det året av och du får ett poäng. Skulle du skriva fel namn så händer ingenting, och du får bara sudda ut och skriva någonting annat. Det räcker att skriva efternamnet.

Som ni ser är redan året, klubben och antalet mål ifyllt, och ni får därmed några små ledtrådar att gå på. Det enda som fattas är spelaren! Ni har 5 minuter på er.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar