Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 21 dec, 2018

Nutidsorientering – Fotbollsquiz vecka 51

Testa dina kunskaper i vårt Fotbollsquiz! Här har vi skrivit ihop 7 frågor om främst aktuella händelser från fotbollens värld!

Året 2018 går mot sitt slut, men idrottsåret – eller säsongen – fortsätter i nästan ett halvår till. Juventus och PSG fortsätter sin jakt på att gå obesegrade säsongen igenom, och vi kan nog även räkna med att se de två storklubbarna i fajten om Champions League-titeln senare i vår. Även Barcelona, Bayern München och Manchester City är lag som väntas slåss om guldet i Europas mest prestigefyllda klubblagsturnering.

Tråkigare är det för Inter, Napoli och Shakhtar Donetsk, som åkte ur Champions League och nu får de istället sikta på att nå framgångar i Europa League.

Lionel Messi fortsätter att göra mål för Barcelona, och Cristiano Ronaldo går inte särskilt dåligt i sin nya klubb Juventus han heller. Neymar och Kylian Mbappé fortsätter samtidigt att dominera Ligue 1 med PSG.

I Premier League har vi fått se ett mycket starkt Manchester City men ett lika svagt Manchester United, där José Mourinho till slut fick sparken. Trots att City varit närmast felfria är det ändå Liverpool som toppar tabellen så här långt.

Real Madrid har gått dåligt den här säsongen, och ligger först på fjärde plats. Avsaknden av Cristiano Ronaldo har visat sig blivit större än klubben kunnat ana, och president Florentino Pérez ångrar möjligen att han inte värvade in något nyförvärv under sommaren.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar