Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 9 jan, 2019

Nutidsorientering – Fotbollsquiz vecka 2

Det är dags för ett nytt fotbollsquiz. Hur bra har ni följt med i fotbollen på sistone?

År 2019 har bara börjat men redan har vi fått se en del händelser i fotbollens värld. Manchester City har slagit Liverpool i lagens viktigaste match hittills för säsongen, det svenska landslaget har samlats för januariturné och de Asiatiska Mästerskapen har börjat.

Årets asiatiska mästerskap blir extra spännande att följa för oss svenskar, med tanke på att det finns flera svenska spelare – och även förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson – som är med och gör upp. Bland annat Saman Ghoddos, Iran, och Ahmed Yasin, Irak, kommer att satsa på att gå hela vägen. Iran har inte vunnit guldet sedan 1976 men har ett mycket starkt lag för tillfället, medan Irak vann år 2007 med den fantastiska generationen bestående av spelare som Nashat Akram, Younis Mahmoud och Hawar Mulla Mohammed.

I januariturnén får vi som vanligt se vad som förhoppningsvis är några av framtidens svenska A-landslagsspelare. Hosam Aiesh, Viktor Gyökeres och Jonathan Augustinsson är några som hoppas på att i framtiden kunna slå sig in i det riktiga landslaget.

Testa vårt nya quiz, med aktuella frågor om fotboll. Söker du istället efter oddsbonusar eller bettingsidor med Swish kan du leta här.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar