Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 25 jan, 2019

Fotbollsquiz vecka 4 – Citat: Vem har sagt vad?

Ny vecka innebär nytt Sportal-quiz. Denna vecka har vi valt ut 7 citat från olika fotbollsspelare eller -tränare. Ni ska gissa vem som sagt vad.

Sedan slutet av förra året har vi gjort det till en fin vana att varje vecka publicera ett fotbollsquiz. Tidigare veckor har vi lagt främst fokus på nutidsfrågor, där vi haft alltifrån frågor om vilka spelare som gjort mål i en särskild match till vilka som var med i den svenska truppen i U21-EM 2015.

Ersättaren till José Mourinho i Manchester United, vart Asiatiska Mästerskapen spelas och vilken nation ”Svennis” coachade där har vi också gått igenom. Så även vilket lag Real Madrid mötte i klubblagsfinalen, vilka som vann Copa Libertadores och vilken svensk som gjorde flest mål i VM 2018. Vi har också frågat er om de nya klubbadresserna för Kristoffer Olsson och Neto Borges, vilken europeisk toppklubb som kommer till Malmö för att spela Europa League i februari och vilket landslag Jiloan Hamad ska byta till. Detta och mycket, mycket mer!

Citat – vem har sagt vad?

Denna gång har vi valt att variera oss lite och istället fokusera på olika kända, klassiska citat.

”Då är då, nu är nu”, säger Janne Andersson. Många av citaten vi har med i vårt quiz gäller både då och nu. Vem var det till exempel som sa att en fotbollsmatch varar i 90 minuter och till slut vinner alltid Tyskland? Så har det så gott som alltid varit, även om VM 2018 var ett av undantagen.

När en storspelare skrev på för Manchester City för några år sedan, sade han på presskonferensen att han är glad över att ha kommit till Chelsea. En reporter frågade honom: ”Du menar Manchester City, va?” varpå spelaren svarade att det menade han givetvis. Vem var storspelaren som gjorde grodan? Det är en annan av frågorna du ska besvara i vårt fotbollsquiz.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar