Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 17 nov, 2021

Poya Asbaghi är klar för Barnsley

Poya Asbaghi är klar för Barnsley

Barnsley Football Club, som håller till i engelska andradivisionen Championship, har officiellt presenterat Poya Asbaghi (i bild) ​​som deras nya manager.

Den 1 januari 2021 tog 36-åringen tog över som förbundskapten för det svenskan U21-landslaget.

Knappt ett år senare är det dags för nya äventyr. Hans egen kommentar:

”Jag önskar U21-landslaget stort lycka till i det fortsatta EM-kvalet. Vi har ett väldigt bra läge att nå EM-slutspelet och med den här kompetenta ledarstaben och skickliga spelarna känner jag mig övertygad om att laget tar sig hela vägen till slutspelet.”

Karriären

Poya Asbaghi ​​började sin managerkarriär som assisterande i Dalkurd FF, där han tog över som huvudansvarig två år senare.

Efter en framgångsrik period i klubben blev det flytt till Gefle IF, år 2017, där han fortsatte att imponera.

Mellan säsongerna 2018 och 2020 fick han uppdrag att leda IFK Göteborg, som han vann den Svenska Cupen med.

I september 2020 blev han förbundskapten för Sverige U21, där han lyckades vinna 6 av 10 landskamper.

Det har varit en framgångsrik karriären, där flera europeiska klubbar har varit intresserade av svenskens namnteckning.

I dag blev det officiellt att han, tillsammans med Ferran Sibila, som var hans assistent i IFK Göteborg, tar över ansvaret i Barnsley.

VD:n hyllar den taktiska filosofin

Barnsleys verkställande, direktör Khaled El-Ahmad, hyllar svensken och meddelar följande på den officiella hemsida:

”Vi välkomnar Poya och Ferran till klubben. Båda är bra människor, duktiga tränare med ett tydligt ledarskap och taktisk filosofi. Poya var på radarn redan 2019 och när vi gick igenom vår rekryteringsprocess blev det klart för alla parter att Poya och Ferran kan ta Barnsley FC framåt.”

Det är en tuff utmaning som Poya Asbaghi har tagit sig an. Efter 17 omgångar i Championship ligger Barnsley nästsist i tabellen, på en 23:e plats. Det har bara blivit 2 segrar under tiden, 5 oavgjorda matcher och hela 10 nederlag.

Så det finns en hel del att jobba med.

Start: 22 november

Barnsley har letat efter en ny managern efter att klubben sparkat österrikaren Markus Schopp, den 1 november. Under tiden har Jo Laumann hoppat in som temporär manager.

Jo Laumann kommer att leda Barnsley i den kommande Championship-matchen borta mot Fulham, den 20 november 2021.

På måndag, den 22 november 2021, tar Asbaghi ​​och den nya assisterande tränaren, Sibila, över.

Första matchen blir hemma på Oakwell Stadium, mot Swansea i Championship, redan på onsdag, den 24 november 2021.

Det ska bli spännande att få följa Poya Asbaghi i hans nya roll och klubblag.

Nyheter

em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
11 juni, 2024
em
Hitta TV kanal eller live stream för att sända Tyskland - Skottland från EM 2024. Vi tipsar gratis om vart & hur du kan se matchen!
11 juni, 2024
em
Planerar du att spela Euros 2024 fantasy manager teams? Då ger vi tips på spelare att plocka in i ditt lag för EM fantasy.
06 juni, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar