Pontus Wernbloom värvas av Betsson

Det står nu klart att Pontus Wernbloom har värvats till Betsson. Där kommer han fungera som ambassadör. Detta ganska kort efter att han la ner karriären och la fotbollskorna på hyllan i slutet av 2021.

”Nu väntar ett nytt jobb som samarbetspartner med Betsson där Pontus (Wernbloom) bland annat kommer ingå i aktiveringar kring fotboll, men även sponsring av idrott och egna contentproduktioner.” skriver Betsson i ett pressmeddelande.

Det innebär att han framöver kommer hjälpa Betssons satsning med att erbjuda odds- & speltips inför fotbollsmatcher.

Första ”riktiga” jobbet

Till Betsson så förklarar Pontus Wernbloom att detta blir hans första riktiga jobb. Slår man igenom i en klubb i Allsvenskan som 18 åring så finns ingen anledning till att skaffa ett ”riktigt” jobb. Nu efter fotbollskarriären så startar hans nya karriär hos Betsson.

Mer exakt vad Pontus Wernbloom kommer att göra hos Betsson är inte klart – men mycket tyder på att han kommer figurera i olika reklamfilmer kring oddsbonusar – samt snacka fotboll.

”Fotboll är onekligen den största bettingsporten och tillsammans med Wernbloom kommer vi fortsätta skapa branschens bästa content”, säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson.

Betsson har slått sig fram som en av de större och bästa bettingsidorna i Sverige. Det har gjort mycket för att anpassa sig till sina medlemmar. Inte minst så kan du spela spela odds med Swish. Det är inte den enda fördelen. Hos Betsson Sverige kan du även välja att logga in med BankID. Vilket gör allt spelande både smidigare, snabbare och säkrare.

Avslutade i IFK Göteborg

Pontus Wernbloom är en mycket uppskattad – men även hatad – fotbollsspelare i Sverige. Han har gjort sig känd för sin hårda och tuffa speltid. Något som gjorde att han blev IFK Göteborgs mest varnade spelare under 2005.

Flera landslagsmatcher har det blivit för den centrala mittfältaren. Han är noterad på totalt 51 matcher för A-landslaget och 24 matcher för Sveriges U-21 landslag. Han avböjde att spela med Sveriges under fotbolls VM 2018.

Hans lista på klubbar är ganska imponerande. Hans proffskarriär började med flera år i IFK Göteborg. År 2009 så packade han väskorna och anslöt sig till holländska ligan och till AZ Alkmaar. Sedan följdes det upp med sex fina år i CSKA Moskva – vilket är den klubb som Pontus Wernbloom har avverkat flest matcher för i hela sitt liv.

Efter en succé i ryska ligan så flyttade han till PAOK – vilket måste beskrivas som ett mindre fiasko. Endast 11 spelade matcher på totalt två säsonger. Stora skadeproblem gjorde att han fick lov att bryta kontraktet och flyttade hem till Allsvenskan och IFK Göteborg. Där avslutade han också karriären år 2021.

Nu börjar nästa kapitel för Pontus Wernbloom som nu blir ambassadör för Betsson odds i Sverige. Det tror vi kommer bli hur bra som helst!

Se gärna den första reklamfilmen för Betsson med Pontus Wernbloom här nedanför.

Fler nyheter

Stryktipset – 22 maj (22/5): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 22 maj (22/5): Tips, förslag & analys
Stryktipset avgörs på söndagen denna helg! Denna vecka ryms hela den avslutande omgången från Premier League samt två matcher från Allsvenskan och en från Serie A …
20 maj, 2022 | Emil Sandberg
Sveriges trupp till Nations League i juni presenterad – ingen Zlatan
Sveriges trupp till Nations League i juni presenterad - ingen Zlatan
Zlatan Ibrahimovic står över på grund av skadeproblem. Däremot finns bland annat Gabriel Gudmundsson och Hjalmar Ekdal med.
18 maj, 2022 | Emil Sandberg
Streama Eintracht Frankfurt – Rangers: Se live stream & TV (18/5)
Streama Eintracht Frankfurt - Rangers: Se live stream & TV (18/5)
Finalen i Europa League spelas mellan Eintracht Frankfurt och Rangers. Rätt så öppet möte. Se hur du streamar kampen online eller ser den på en TV kanal.
16 maj, 2022 | Katten Jansson

Jimmie Gustav Nyman

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst. Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.