Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 11 aug, 2021

Pontus Jansson väljer att sluta i landslaget

Pontus Jansson väljer att sluta i landslaget

Den svenska landslagsmittbacken Pontus Jansson, 30 år, väljer att avsluta sin karriär i Blågult.

Detta meddelar han via ett inlägg på hans Instagram-konto.

Dagen har kommit

Pontus Jansson har skrivit ett långt inlägg, där han bland annat tackar alla spelare, ledare och personer kring landslaget för tiden, med följande text:

”Ett av mina tuffaste beslut, men dagen har kommit då jag lämnar över min plats i landslaget till någon annan. Enda sedan min första samling, min första match, mitt första mästerskap har jag alltid känt en otrolig ära att vara en del av svenska landslaget i fotboll. Självklart hade jag drömt om mer, att spela varje match och vara en tongivande spelare. Men ibland så går inte alla drömmar som man vill, men oavsett känner jag en stolthet över allt man fått vara med om. Jag har alltid varit otroligt stolt över att få representera Sverige. Jag har alltid gjort mitt yttersta för att hjälpa laget oavsett om jag spelat eller suttit på bänken. Men nu är det dags för mig att fokusera fullt ut på mitt klubblag och min familj. Jag kommer sakna den stora gemenskap som funnits under Jannes ledning. Jag vill tacka alla spelare, ledare och personer kring landslaget. Ni är guld värda varenda en av er.”

Det hela inlägget med alla kärleksfulla kommenterar kan läsas på Pontus Janssons Instagram konto.

Totalt 27 landskamper

I början av året 2012 inledde Pontus Jansson sin landslagskarriär mot Bahrain.

Den sista A-landskampen med Blågult spelade han mot Portugal, i Nations League, år 2020.

Han har medverkat i 3 stycken mästerskap (2 EM och 1 VM) och spelat i 27 landskamper för Sverige.

Kommentarer från förbundskaptenen

På Svenska fotbollförbundets hemsida var inte den svenskan förbundskaptenen sen med att kommentera beslutet.

Förbundskapten Janne Andersson tackar av Pontus Jansson med att det har varit ett nöje att ha med honom i truppen:

”När jag och Pontus pratade tidigare veckan meddelande han att han känner att han har svårt att hitta motivationen för att satsa på såväl landslag som klubblag nästa säsong. Det är såklart tråkigt men är det så att motivationen inte riktigt finns där så har jag full förståelse för beslutet. Det har varit ett nöje att arbeta ihop med Pontus. Han har alltid varit väldigt professionell och har med sin passion, glädje och prestationer på planen varit en stor tillgång i herrlandslaget. Jag önskar honom stort lycka till i sin fortsatta karriär.”

Klubbkarriären fortsätter

Pontus Jansson har förra säsongen varit med och tagit upp Brentford från engelska Championship till toppdivisionen Premier League.

Där väntar nu en tuff säsong som nykomlingar, där Brentford kommer att få det tufft att hålla sig kvar.

Beskedet kring hans avslut i landslaget kom 48 timmar innan Premier League-premiären där Brentford, där han är lagkapten, ställs mot Arsenal.

Ett komplett speltips på matchen Brentford – Arsenal hittar här.

Andra nyheter

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar