Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 6 sep, 2023

Al-Saed bekräftar landslagsvalet: ”Det kommer bli en ära att bära Iraks tröja”

Danilo Al-Saed har valt att börja spela Iraks landslag. Det bekräftar han nu i en intervju, efter att ha varit på irakiska ambassaden i Stockholm för att fixa irakiskt pass.

Sanefjords vänsterytter Danilo Al-Saed har, som född och uppvuxen i Sverige men med en pappa från Irak och en mamma från Chile, haft tre landslag att välja emellan. Idag bekräftar han att det kommer att bli Iraks för hans del. Detta i en intervju inspelad på den irakiska ambassaden i Stockholm.

– Jag är här med min pappa och Ahmed Al-Falluji (ansvarig för att sköta kontakten med irakiska spelare med dubbla nationaliteter) för att fixa mina papper och ett irakiskt pass så att jag kan ansluta till laget, om Gud vill. Att ansluta till landslaget är en dröm jag haft sedan jag var ett barn, en barndomsdröm. Jag är väldigt glad att jag får möjligheten att låta den gå i uppfyllelse, säger Danilo Al-Saed till den irakiska sajten IQ-PRO.

– Det kommer bli fantastiskt att träffa de irakiska fansen och det kommer bli en ära att bära Iraks tröja. Jag hoppas att få se fansen snart, och att göra dem glada förstås. Det är det mest viktiga.

Har du haft kontakt med Chiles förbund?

– Jag har inte blivit kontaktad från Chiles förbund.

Det var några artiklar om att du hade blivit kontaktat av dem.

– Nej då, de var inte sanna.

I slutet av intervjun berättar Al-Saed, som varit en ryktenas man under sommaren, att han kommer att spela klart säsongen i Sandefjord, och därefter ta ett beslut om sin framtid. Al-Saed har under sommaren ryktats till bland annat IFK Göteborg och Rosenborg. De svenska och norska transferfönstren är stängda nu, men fönstren i bland annat Turkiet och Saudiarabien är ännu öppna.

Al-Saed var med på det svenska P17-landslagets läger på Bosön år 2016. Han har även varit kallad som reserv till det svenska P18-landslaget. Förra året var han kallad till Iraks U23-landslag, men tackade då nej.

nyheter
Vill du göra lika snabba och smidiga uttag - som insättningar? Kolla in våra spelbolag med utbetalningar via Swish!
25 september, 2023
europatipset 24 september
europatipset
Kolla in analys och spelförslag på Europatipset 24 september!
22 september, 2023
aik dif stream tv
allsvenskan
Se hur ni kan live streama AIK - Djurgården, när lagen möts i Allsvenskan på söndag eftermiddag den 24 september.
22 september, 2023
Europatipset 17 september
europatipset
Europatipset den 17 september ger oss många spännande matcher. Här finner ni vår analys med spelförslag till kupongen!
17 september, 2023
stryktipset 16 september
stryktipset
Stryktipset den 16 september ska avgöras! Ta här del av vår analys med spelförslag till kupongen.
16 september, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2207 Artiklar