Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 6 sep, 2023

Al-Saed bekräftar landslagsvalet: ”Det kommer bli en ära att bära Iraks tröja”

Danilo Al Saed väljer Irak

Danilo Al-Saed har valt att börja spela Iraks landslag. Det bekräftar han nu i en intervju, efter att ha varit på irakiska ambassaden i Stockholm för att fixa irakiskt pass.

Sanefjords vänsterytter Danilo Al-Saed har, som född och uppvuxen i Sverige men med en pappa från Irak och en mamma från Chile, haft tre landslag att välja emellan. Idag bekräftar han att det kommer att bli Iraks för hans del. Detta i en intervju inspelad på den irakiska ambassaden i Stockholm.

– Jag är här med min pappa och Ahmed Al-Falluji (ansvarig för att sköta kontakten med irakiska spelare med dubbla nationaliteter) för att fixa mina papper och ett irakiskt pass så att jag kan ansluta till laget, om Gud vill. Att ansluta till landslaget är en dröm jag haft sedan jag var ett barn, en barndomsdröm. Jag är väldigt glad att jag får möjligheten att låta den gå i uppfyllelse, säger Danilo Al-Saed till den irakiska sajten IQ-PRO.

– Det kommer bli fantastiskt att träffa de irakiska fansen och det kommer bli en ära att bära Iraks tröja. Jag hoppas att få se fansen snart, och att göra dem glada förstås. Det är det mest viktiga.

Har du haft kontakt med Chiles förbund?

– Jag har inte blivit kontaktad av Chiles förbund.

Det var några artiklar om att du hade blivit kontaktat av dem.

– Nej då, de var inte sanna.

I slutet av intervjun berättar Al-Saed, som varit en ryktenas man under sommaren, att han kommer att spela klart säsongen i Sandefjord, och därefter ta ett beslut om sin framtid. Al-Saed har under sommaren ryktats till bland annat IFK Göteborg och Rosenborg. De svenska och norska transferfönstren är stängda nu, men fönstren i bland annat Turkiet och Saudiarabien är ännu öppna.

Al-Saed var med på det svenska P17-landslagets läger på Bosön år 2016. Han har även varit kallad som reserv till det svenska P18-landslaget. Förra året var han kallad till Iraks U23-landslag, men tackade då nej.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
16 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar