Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 5 sep, 2023

Danilo Al-Saed har skaffat irakiskt pass – valt bort Sverige?

Danilo Al Saed Iraks landslag

Danilo Al-Saed har idag varit på irakiska ambassaden i Stockholm och skaffat irakiskt pass. Den svenske vänsteryttern, till vardags i Sandefjord, ska ha bestämt sig för att börja spela för Iraks landslag.

Spekulationerna kring Danilo Al-Saeds landslagsframtid har pågått en period, där det ryktats att Al-Saed – född och uppvuxen i Sverige med en irakisk pappa och en chilensk mamma – bestämt sig för att representera Iraks landslag.

Iraks landslagsledning har vid återkommande tillfällen de senaste åren hört av sig till Al-Saed, och bland annat kallat honom till U23-landslaget, till vilket han dock tackat nej. Under den senaste tiden har det rapporterats att Al-Saed planerat in ett besök till den irakiska ambassaden i Stockholm under landslagsuppehållet, för att skaffa irakiskt pass och kunna spela för landet.

I en intervju med Fotbollskanalen från gårdagen gick Al-Saed ut med en dementi, där han sa att han inte bestämt sig för Irak, inte tänkt något på Iraks landslag och att det ”inte riktigt” funnits någon kontakt med dem.

Trots dementin – besökte irakiska ambassaden idag

Idag har Al-Saed ändå fångats på bild på den irakiska ambassaden i Stockholm, tillsammans med irakiska landslagets representant Ahmed Al-Falluji, som är ansvarig för att sköta kontakten med irakiska spelare med dubbla nationaliteter. Enligt irakiska sidan GoalMix handlar besöket som väntat om att Al-Saed ordnar med pappersarbete för att få irakiskt pass så att han kan representera Iraks landslag.

Under september månads landslagssamling deltar Irak i träningsturneringen King’s Cup, som spelas i Thailand. I nästa landslagssamling, i oktober, spelar man en träningsturnering i Jordanien. Till den skulle Al-Saed, om allt går smidigt med passet, kunna bli uttagen.

Al-Saed står den här säsongen noterad för 7 mål och 2 assist på 19 matcher för norska Eliteserienklubben Sandefjord. Sandefjord köpte vänsteryttern från Division 1-laget Sandvikens IF inför denna säsong.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Goal Mix (@gooalmix)

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
16 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar