Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 jun, 2023

Europatipset – 20 juni (20/6): Tips, förslag & analys

Europatipset 20 juni bjuder på en spännande kupong full med EM-kval och träningslandskamper. Här finner ni vår analys med spelförslag till kupongen.

I veckokupongen från Europatipset får vi denna gång massor av matcher från EM-kvalet, men även några träningslandskamper. Kupongens första match är Österrike – Sverige, vilket är en otroligt viktig match för Sverige för att hålla hoppet om EM vid liv.

Denna kupong innehåller ganska många kvalmatcher där vi finner en klar favorit, och vi väljer att spara våra garderingar till träningslandskamperna. Där är det större sannolikhet till skrällar, menar vi.

Vi spelar ett 48-raderssystem, vilket innebär en helgardering, fyra halvgarderingar och åtta spikar. Vill ni spela på enskilda av matcherna kan vi rekommendera er att kolla in Expekt, och att se om det finns några spännande bonuskoder att spela med.

europatipset 20 juni

  • Vårt system: 1 helgardering + 4 halvgarderingar
  • Antal rader: 48 (SEK)
  • Spelstopp: Tisdag 20 juni, 20:44
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Österrike – Sverige, X2

Tuff måstematch för Sverige, där en förlust hade satt oss i ett väldigt svårt utgångsläge inför fortsättningen av EM-kvalet. Här är det poäng som gäller, och vi har ändå goda förutsättningar att lyckas med det. Sverige har en stor fördel i att man fick spela en träningsmatch istället för tävlingsmatch i helgen, och där kunde vila sin tänkta startelva till den här matchen. Österrike spelade i lördags en bortamatch mot Belgien.

En av Österrikes stjärnspelare Konrad Laimer, missar matchen. Sverige har en helt skadefri trupp. Vi tror att Sverige får med sig minst en pinne här, och spelar X2.

Vill ni veta hur ni gör för att se matchen kan ni läsa om hur ni kan streama Österrike – Sverige. Läs även mer inför matchen i vårt Österrike – Sverige speltips & odds.

2. Estland – Belgien, 2

Belgien övertygade inte mot Österrike senast, men här väntar ett klart enklare motstånd i form av Estland. Estland har inte sätt skämt ut sig under inledningen av kvalet, med en knapp förlust mot Österrike och sedan ett oavgjort resultat mot Azerbajdzjan, men mot Belgien tror vi inte att man kommer ha någon chans. Spiktvåa.

Ni kan läsa mer inför denna matchen i vårt Estland – Belgien speltips.

3. Bulgarien – Serbien, 2

Serbien har inlett EM-kvalet på ett stabilt sätt, genom att först besegra Litauen med 2-0 och sedan slå Montenegro med samma siffror. Här väntar Bulgarien, som hunnit spela tre matcher i kvalet men bara står på en poäng. Förluster mot Montenegro och Ungern, kryss mot Litauen. Ingen imponerande resultatrad, direkt. Här väntar vi oss ny förlust för bulgarerna, och vi spelar den raka 2:an.

4. Island – Portugal, 2

Portugal städade av Bosnien & Hercegovina med 3-0 i helgen, och här ställs man emot ett enklare motstånd när man möter Island. Island har under kvalspelet förlorat mot Bosnien & Hercegovina med 0-3, och förlorade senast hemma mot Slovakien. Här blir det en ny förlust – rak 2:a.

5. Skottland – Georgien, 1

Skottland har fått en otrolig start på EM-kvalet, med vinster mot både Spanien och Norge och dessutom mot Cypern. Här ställs man mot Georgien, som också inlett kvalet helt ok med kryss mot Norge och seger mot Cypern. Även om Georigen inte ska underskattas, tror vi att Skottland klarar av denna uppgift. Den raka 1:an spelas.

6. Moldavien – Polen, 2

Polen brukar göra det bra i kvalspelen, även om det sedan sällan flyger i själva mästerskapen. Här möter man ett svagt motstånd i form av Moldavien, och då ska det bara vara tre polska poäng på tapeten. Vi känner oss bekväma i att spika 2:an, då vi tror att Polen löser denna uppgift.

7. Färöarna – Albanien, 2

Håkan Ericson gör det stabilt som förbundskapten för Färöarna, men inte väldigt mycket mer än så. I helgen förlorade man hemma mot Tjeckien med 0-3, och det är ungefär den nivån man ligger på. Albanien är något svagare än Tjeckien, men är troligtvis ändå ett för tufft motstånd för Färöarna. Vi spikar bortasegern.

8. Bosnien & Hercegovina – Luxemburg, 1

Bosnien har inte fått någon flygande start på kvalet direkt. Man inledde visserligen med att slå Island med 3-0, men bortaförlusten med 2-0 mot Slovakien därefter var en missräkning. Nuvarande samling inledde man med att förlora med 3-0 mot Portugal, men nu väntar enklare motstånd i form av Luxemburg. Vi tror på hemmaseger här, och spikar 1:an. Utöver att Luxemburg är en svag fotbollsnation så har två av lagets största stjärnor, Vincent Thill och Gerson Rodrigues, lämnat samlingen då de är missnöjda med förbundskaptenen.

9. Ungern – Litauen, 1

Ungern är en fotbollsnation som tagit många kliv åt rätt håll under de senaste åren, delvis sedan landets premiärminister Viktor Orban satsat på och investerat mycket i sporten. Man har siktet inställt på att ta sig till EM 2024, och här ska man vara många nummer större än blåbärsnationen Litauen. Vi ritar dit 1:an, och känner oss bekväma med att lämna den ensam.

10. Tyskland – Colombia, 1X

Tyskland ska vara det bättre laget här, men i en träningsmatch kan man inte vara säker på någonting. Det såg vi inte minst i helgen, då tyskarna förlorade mot Polen trots att man var storfavoriter. Colombia kommer senast från en 1-0-vinst mot Irak, då man vann stabilt men utan att övertyga. Här spelar vi 1X.

11. Brasilien – Senegal, 1X

Brasilien går in som storfavoriter, men återigen: i träningsmatcher kan det gå lite hur som helst. Skulle det stå oavgjort mot slutet av matchen kommer knappast Brasilien att offra sig själva för att gå vinnande ur matchen. Vi streckar ändå från vänster, men vill absolut ha med det oavgjorda resultatet. Vi spelar 1X.

12. Bolivia – Chile, 1X2

Sydamerikanskt möte i en vänskapsmatch. Bolivia spelar sina hemmamatcher på hög höjd, vilket ibland kan vara svårt för motståndare att hantera. Senast Chile var på besök fick vi se en jämn match, som chilenarna vann med 3-2. I besöket dessförinnan vann Bolivia med 1-0. Här sätter vi på oss hela säkerhetsbältet, och helgarderar!

13. Costa Rica – Ecuador, X2

Vänskapsmatch på neutral plan i USA. Ecuador är ganska klara oddsfavoriter, men svenska folket har streckat väldigt jämnt. Det första strecket vi kritar dit är ett spel på Ecuador, men vi garderar oss ändå med krysset, och spelar X2.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
16 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar