Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 nov, 2023

Europatipset – 19 november (19/11), vecka 46: Tips, förslag & analys

Europatipset denna söndag bjuder oss på EM-kval och mycket annat spännande. Läs här vår spelanayls, med tips på alla kupongens matcher!

Vi spelar Europatipset denna söndag också, när vi får matcher från EM-kvalet, damernas Premier League samt lägre ligor omkring i Europa.

Idag väljer vi att spela ett 64-raderssystem, vilket innebär fem halvgarderingar och åtta spikar. Vill ni spela på enskilda av matcherna från Europatipset kan vi tipsa om Expekt. Kolla även in bettingsidor med Swish innan ni spelar.

europatipset 19 november

  • Vårt system: 4 halvgarderingar + 1 helgardering
  • Antal rader: 48 (SEK)
  • Spelstopp: Söndag 19 november, 14:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Sverige – Estland, 1

Janne Anderssons sista match som förbundskapten. Hans näst sista var hans antagligen allra värsta, och det var sorgligt att se en sådan plattmatch från varenda spelare i laget. Nu är frågan om han kastar om i den katastrofala startelva som visade upp sig mot Azerbajdzjan. Klart är åtminstone att vi tror att Janne får en seger i sin sista landskamp. Estland är ett motstånd ännu sämre än Azerbajdzjan, och Sverige är ett annat lag på hemmaplan. Detta ska inte kunna sluta i annat än hemmaseger, och vi spikar 1:an utan att tveka.

Läs allt inför matchen i vårt speltips till Sverige – Estland.

2. Skottland – Norge, X2

Varken Skottland eller Norge har något att spela för här, då det är klart sedan tidigare att Skottland kommer att gå till EM medan Norge inte kommer att göra det, åtminstone inte via det vanliga EM-kvalet. Dessa lag är i grunden jämna, och med rådande förutsättningar känner vi att detta kan sluta hur som helst. Då är det bra värde på högersidan, och vi väljer att spela X2.

3. Portugal – Island, 1

Portugal går som en raket genom EM-kvalet, där man vunnit alla sina matcher och har målskillnaden 34-2. Island har är dessutom redan utslagna ur kvalspelet, och har ingenting att spela för här. Att detta skulle sluta på något annat sätt än med en hemmaseger hade förvånat oss någonting oerhört. Singeletta.

4. Bosnien & Hercegovina – Slovakien, 1

Slovakien säkrade EM-platsen i förra matchen, medan Bosnien åkte på en förödmjukande förlust borta mot Luxemburg. Frågan är dock hur pass koncentrerade Slovakien är nu, när EM-biljetten redan är klar. Bosnien lär samtidigt vara motiverade att ge sina hemmafans någonting bättre än vad de tillresta till Luxemburg fick se häromdagen. Tittar vi kvalitetsmässigt på de här lagen är de trots allt jämna, och spelare för spelare håller vi till och med Bosnien som starkare. Detta blir en singeletta till bra värde.

5. Serbien – Bulgarien, 1X

Här gäller Serbien som det klart starkare laget, vilket också syns på gruppställningen där serberna ligger tvåa på 13 poäng medan Bulgarien ligger sist på 3 poäng. Här räcker det dock att Serbien tar en pinne för att säkra EM-platsen, och med sådana förutsättningar kan det mycket väl bli kryss. Serbien lär ju knappast gå på tokoffensiv om det står oavgjort mot slutet. 1X spelas.

6. Ungern – Montenegro, 2

Ungern säkrade EM-platsen i den senaste matchen, medan Montenegro måste vinna här för att ha en möjlighet att nå mästerskapet. Motivation slår klass, brukar det heta, och så tror vi är fallet även här. Här väljer vi att spela den raka 2:an till mycket fint värde.

7. Cartagena – Albacete Balompia, 2

Cartagena har inte tagit en enda poäng på hemmaplan denna säsong, och ligger sist i tabellen, men ändå får laget förvånansvärt stort förtroende av svenska folket här. Favoritskapet utifrån oddsen är 30-32-38, men svenska folket har streckat 31-33-36. Fint värde alltså på bortalaget, som spikas här.

8. Club Deportivo Eldense – Mirandés, X2

Deportivo Eldense har gått starkt som nykomling, men vi ska komma ihåg att man är just en nykomling och att man dessutom haft marginalerna med sig. I den senaste matchen vann man exempelvis med 3-1, trots bara 20 procents bollinnehav. Sådant händer inte ofta. Mirandés är ett rätt fint lag, och vi tror att man får med sig poäng här. X2 spelas.

9. Real Oviedo – SD Eibar, 1X

Real Oviedo har kryssat 7 av 15 matcher denna säsong, och är med det laget som har flest oavgjorda matcher i hela Liga Segunda. Nytt oavgjort resultat hade inte förvånat, och vi ritar dit X först. Därefter tar vi med 1:an till fint värde.

10. Villarreal CF B – FC Andorra, 2

Väldigt underligt streckat av svenska folket här. Oddsen ger oss favoritskapet 35-28-37, men svenska folket har streckat 54-22-24. Spiktvåa utan att tveka.

11. CF Os Belenenses – FC Penafiel, 1

Två jämna lag där det bjuds på fint värde på 1: här, i en match där Belenenses undervärderas av svenska folket. Vi väljer att spika hemmalaget.

12. CS Maritimo – SCU Torreense, 1

Maritimo ligger i toppen av portugisiska ligan, och även Torreense ligger bra till. Att Torreense ligger så högt upp är dock en stor överraskning, och man bör inte ha kvalitén för att få med sig poäng borta mot Maritimo. Rak 1:a.

13. Manchester United WFC – Manchester City WFC

Manchesterderby från damernas Premier League. Derbymatcher kan gå lite hur som helst, inte minst detta derby med tanke på att lagen är så pass jämna. Här väljer vi att spela en ”gaffel”, 12.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
16 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar