Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 7 nov, 2019

Uwe Rösler: ”Vi tänker offensivt och vill kontrollera matchen”

Malmö FF är på plats i Schweiz för att möta FC Lugano i gruppspelet av Europa League. Uwe Rösler vill se ett offensivt MFF ikväll.

För andra året i rad spelar Malmö FF Europa League. Förra säsongen tog man sig vidare från gruppen framför Besiktas och Sarpsborg, men i sextondelsfinalen blev sedan Chelsea för svåra.

Nu hoppas man på att göra en liknande, om inte till och med bättre, resa denna säsong. Starten på gruppspelet blev inte den bästa, med en 1-0-förlust borta mot Dynamo Kiev. Därefter kryssade man hemma mot FC Köpenhamn, och sedan besegrades FC Lugano i en match som även den spelades på Stadion.

Nu vänder gruppspelet, och Malmö är på plats i Schweiz för en bortamatch med Lugano. Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Lugano – Malmö FF live. Lugano har hunnit byta tränare sedan sist, och Maurizio Jacobacci inledde med seger direkt.

– Efter en tuff period kom Jacobacci in och laget vann direkt. Vi såg matchen. Tränaren var nöjd med insatsen vilket är ett tecken på att de antagligen vill uppträda på ett liknande sätt mot oss, säger Malmös tränare Uwe Rösler.

Malmö ligger på tredje plats i gruppen med 4 poäng, medan Lugano ligger sist med 1 pinne. FCK och Dynamo Kiev har 5 poäng var.

– Vi lär behöva vinna två av tre matcher för att gå vidare. Det vill vi naturligtvis börja med redan imorgon. Vi spelar på bortaplan, men vi tänker ändå offensivt. Vi hoppas på att kontrollera matchen likadant som vi gjorde mot dem i första halvlek på Stadion.

”Inställning, glädje och kvalitet”

Malmö gick nyligen miste om SM-guldet, trots att man vann de två avslutande matcherna på säsongen. Rösler tror inte att smällen drabbat spelartruppen särskilt negativt inför denna match.

– På träningen i måndags såg jag inställning, glädje och kvalitet. Det var inte någon baksmälla överhuvudtaget. Men det riktiga svaret får vi i matchen. Vi har en stark tro på det här. Desto snabbare vi får spela nästa match är desto bättre, enligt min erfarenhet.

På skadelistan finns två spelare; han som nyligen kröntes till Allsvenskans MVP, Anders Christiansen, och backupförsvararen Franz Brorsson.

– Det var ett par spelare som tränade med handbromsen uppe igår. Men jag tror att vi har alla tillgängliga till matchen, säger Uwe Rösler.

Avspark till kvällens match är 19:00.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar