Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 7 nov, 2019

Safari: ”Man måste alltid vinna när man spelar för Malmö”

På torsdagskvällen kliver Malmö FF ut på Cornaredo Stadium för att möta schweiziska FC Lugano. En som har erfarenhet från schweiziska ligan är Malmös vänsterback Behrang Safari, som spelade i FC Basel mellan år 2008 och 2011. På presskonferensen inför matchen säger han att han tror det är till hans fördel.

– Jag tror att det är en fördel att jag kan schweiziska ligan bra sedan tidigare. Jag gillar Luganos arena, den är inte så stor utan byggd på ett sätt som skapar en bra atmosfär. De flesta gånger jag kommit hit har vi haft bra resultat, så jag har bara goda minnen härifrån. Jag går in till matchen med en bra känsla.

Behrang Safari tror inte att Malmö ska oroa sig alltför mycket av att man spelar på bortaplan, och lyfter även det faktum att många MFF:are kommer att vara på plats för att titta på Lugano – Malmö FF.

– Vi kommer att ha många Malmösupportrar som kommer ner för att stötta oss och vi har varit i den här situationen förut. Vi är starka nog att gå ut och stå för en bra prestation. Det spelar ingen roll. Visst, det är en stor fördel att spela hemma på din egen arena men vi har varit med om detta förut och jag tror inte att det kommer at bli några problem.

Värt att notera är även att Lugano fortfarande inte vunnit en hemmamatch denna säsong, och att man i regel endast har ett par tusen åskådare på sina matcher.

”Man måste alltid vinna när man spelar för Malmö”

Dynamo Kiev och FC Köpenhamn innehar just nu de två platser som ger avancemang från gruppspelet, med sina 5 poäng var. Malmö FF ligger 3:a i gruppen på 4 poäng, medan FC Lugano står på blott 1 inspelad pinne.

Behrang Safari får frågan om en seger är väldigt viktig, eller om ett oavgjort resultat hade gått an det med.

– Självklart är det viktigt att vi vinner, då det skulle sätta oss i en väldigt bra position. Jag tänker att när du spelar för en klubb som Malmö går du alltid för seger. Vi kommer gå ut för att vinna matchen. Som sagt, om vi vinner imorgon ser det bra ut för oss.

Är det en ”måste-vinna-match”?

– Tja, jag vet inte. Jag känner alltid att det är ett måste att vinna när man spelar för Malmö.

Matchen har avspark 19:00 under torsdagskvällen.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar