Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 28 nov, 2019

Rösler om kvällens match: ”Är det någon som kan hantera detta är det Markus”

Markus Rosenberg började spela i Malmö vid fem års ålder och debuterade i a-laget som 18-åring. Efter några år där målproduktionen gick trögt lånades han 2004 ut till Halmstads BK, där han vann skytteligan och fick ögonen på sig från storklubbar runtom i Europa.

Sommaren 2005 vann Ajax dragkampen om Rosenberg, och man hade stora förhoppningar på anfallaren som på grund av sin svenska bakgrund och sin anfallsposition givetvis sågs som den ”nye Zlatan” i klubben Zlatan lämnat ett år tidigare.

Efter två år i Amsterdam bar äventyret vidare till Bremen, där Rosenberg var en pålitlig Bundesligaanfallare i många år.

Sedan prövade ”Super-Mackan” lyckan i Premier League och West Brom, men hade ingen större framgång under sitt 1,5 år i ligan. I januari 2014 bestämde han sig: det var dags att åka hem dit allt började.

Etablerade Malmö FF i Europa

Rosenberg blev genast en av Allsvenskans bästa – om inte allra bästa – anfallare och är högst bidragande till att klubben växt de senaste åren och regelbundet spelar i Europa.

Men allt har sitt slut. Egentligen skulle Rosenberg lutat redan efter förra säsongen, men en övertalningskampanj gjorde att han spelade vidare. Nu slutar Rosenberg på riktigt, och hans sista matchen på Stadion spelas ikväll mot Dynamo Kiev. Här kan ni läsa om hur ni hittar er Malmö FF – Dynamo Kiev live stream.

Vi kan förvänta oss ett stort hyllningstifo inför matchen, och efter densamma kommer en tredje halvlek att spelas. Exakt vilka som kommer att spela denna extrahalvlek är ännu inte offentliggjort.

”Markus är en ikon i klubben”

En som aldrig gjort någon hemlighet av att han gillar Markus Rosenberg är Uwe Rösler. Han var drivande i att övertala Rosenberg att köra vidare när han tänkte sluta ifjol, men har nu fått förlika sig med tanken på att det snart är över.

Rösler tror att Rosenberg kommer att hantera kvällens yttre omständigheter bra under matchen.

– Jag har aldrig varit i Markus situation själv och har svårt att sätta mig in i hur han känner, men jag kan tänka mig att det är många tankar som snurrar i hans huvud. Fast är det någon som kan hantera detta är det Markus. Han är en ikon i Malmö FF. Det är en speciell dag och jag ser verkligen fram emot den här matchen, säger Uwe Rösler på presskonferensen inför matchen.

Jo Inge Berget, som också är med på presskonferensen, flikar in att motivationen kommer att vara på topp ikväll:

– Alla i klubben vill göra sitt bästa för att göra det till en minnesvärd kväll. Känner jag Markus rätt vill han avsluta med seger på hemmaplan. Det kommer att ge lite extra tändvätska, säger Jo Inge Berget.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar