Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 29 aug, 2019

Lindkvist: ”Vi ska vara mer framåtlutade än sist”

AIK kliver ut på Friends Arena med drömmen om att nå Europa League. På andra sidan väntar Celtic, och AIK:s wingback Rasmus Lindkvist hintar om ett mer offensivt AIK idag än förra veckan.

AIK är mitt uppe i ett dubbelmöte med Celtic, i playoff till Europa League. Vinnaren kvalificerar sig till själva turneringen. Celtic vann första mötet, på Celtic Park, med 2-0, och AIK har nu en svår uppgift framför sig.

Om ni vill streama AIK – Celtic FC ska ni kolla in den här artikeln.

En som spelade hela matchen då var Rasmus Lindkvist. Mot Östersund i helgen var det tänkt att han skulle få vila, men efter en tidig skada på Tarik Elyounoussi byttes han in och fick själv en känning i slutet av matchen. Men nu är han på bättringsvägen.

– Det känns bra. Jag har kört lite recovery-träning så det känns bra, säger Rasmus Lindkvist till AIK:s hemsida.

Lindkvist gjorde en väldigt bra match mot Östersund, och stod för både ett mål och en assist. Det var hans två första poäng den här säsongen.

– Personligen är det alltid skönt att kunna göra mål och att kunna bidra med poäng till laget så det är väldigt kul.

Vem är snabbast i laget?

– Det är väl jag.

Vem är hårdaste konkurrenten då?

– Det är väl Robert (Lundström) måste jag säga.

Innan den korta intervjun avslutas får Lindkvist frågan om hur AIK ska spela för att göra en bättre insats än på Celtic Park, då man inte lyckades åstadkomma särskilt mycket. För nu måste AIK göra minst två mål för att kunna gå vidare.

– Förhoppningsvis ska vi vara mer framåtlutade än sist. Vi blev väldigt tillbakatrycka och hade inga uppspelspunkter att spela upp bollen på när vi väl vann den så att det ska vi nog förbättra till nästa match.

Matchen mellan AIK och Celtic har avspark klockan 19 på torsdagskvällen. Även MFF kvalspelar till Europa League ikväll, och Malmös match mot Bnei Yehuda börjar även den klockan 19.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar