Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 3 okt, 2019

Christiansen: ”Vill visa danska folket vilken nivå MFF håller”

På torsdag kväll ställs Malmö FF mot FC Köpenhamn på Stadion. Malmös danske mittfältskugge, Anders Christiansen, finner motivation i att visa danska folket hur bra Malmö FF egentligen är.

Senast Malmö FF och FC Köpenhamn ställdes mot varandra, våren 2016, stod Markus Rosenberg för en oerhört ful tackling med dobbarna först på Köpenhamns Nicolai Jørgensen. Det var i en träningsmatch.

Nu möts lagen i en match som gäller betydligt mycket mer, i vad som dessutom är Rosenbergs sista säsong i karriären. Det kommer att vara hett, och mycket kommer att stå på spel i detta nordiska derby.

Om ni är intresserade av att titta på matchen, kan ni här läsa om hur ni hittar er Malmö – Köpenhamn live stream.

Christiansen har kritat nytt kontrakt

En av spelarna som den här matchen är extra betydelsefull för är Anders Christiansen. Christiansen, som igår kritade på ett femårskontrakt för Malmö FF, finner motivation i att visa sina landsmän att MFF håller hög nivå.

– Journalister i Danmark säger att FCK är långt mycket bättre än oss. Vi får se imorgon (läs: idag) när det har spelats 90 minuter, säger Anders Christiansen.

Anders Christiansen blev uttagen i Danmarks senaste landslagstrupp, för första gången på över ett år, men fick ingen speltid i den samlingen. När Danmark nu i dagarna presenterade sin nya trupp är det återigen utan Christiansen.

Det är svårt för Christiansen att konkurrera i landslaget när han spelar i en klubb och liga som inte får särskilt mycket uppmärksamhet i Danmark. Därför ser han matchen mot FCK som ett tillfälle att verkligen visa upp sig för danskarna, vilket är någonting han talat om med sina lagkamrater Søren Rieks, Lasse Nielsen och Jonas Knudsen.

– Det har varit mycket snack oss danska spelare emellan om hur viktigt det är att prestera. Vi vill visa för det danska folket vilken nivå vi håller, säger Christiansen på presskonferensen inför matchen.

Avspark till Malmö FF – FC Köpenhamn är 21:00 ikväll, torsdag. Här är vårt speltips till MFF – FCK.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar