Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 jun, 2016

Vilka vinner EM 2016?

Tyskland

De regerande världsmästarna Tyskland är en av favoriterna till att vinna EM 2016. Tyskland har lottats i Grupp C tillsammans med Polen, Nordirland och Ukraina.

Givetvis bör Die Mannschaft kunna gå vidare från denna grupp. Visserligen har både Polen och Ukraina starka lag, men de är inte på samma nivå som Tyskland.

Tyskarna visade för två år sedan att de då var världens bästa lag, genom att bland annat totalt demolera Brasilien med 7-1 i semifinalen. Det tyska landslaget är till stora delar intakt sedan dess och kommer såklart vara med och slåss om titeln.

En tysk EM-titel ger 4,50 gånger pengarna hos Bet365, vilket gör dem till landslaget med näst lägst odds att vinna turneringen. Med spelare som Mesut Özil, Thomas Müller och Jerome Boateng är det inte svårt att se Tyskland stå som turneringens slutsegrare.

Bet365 Live Streaming

Spanien

Spanien har vunnit de två senaste EM-slutspelen och vill skriva in sig i historieböckerna genom att vinna sin tredje raka EM-titel. I VM 2014 var Spanien en stor besvikelse och åkte ut redan i gruppspelet.

Det kommer därför vara ett ytterst revanschsuget spanskt landslag som åker till Frankrike i sommar. Åldern har tagit ut sin rätt på många av de spelare som varit nycklarna i deras två senaste turneringssegrar. Bland annat står Spanien inför ett generationsskifte på målvaktssidan där David De Gea vuxit om den åldrade Iker Casillas.

Bland de spanska storstjärnorna kan nämnas Andres Iniesta och Gerard Pique, som till vardags syns till i Barcelona. På anfallssidan är tanken att Juventus Alvaro Morata ska vara den som står för målskörden.

Om du tror att Spanien har det som krävs för att vinna ytterligare än titel erbjuder Bet365 6,50 gånger pengarna för en spansk turneringsseger.

Frankrike

Hemmanationen Frankrike är experternas favorit till att vinna EM 2016. Fransmännen har återigen fått fram en fantastisk generation spelare så Didier Deschamps hade ingen lätt uppgift när han skulle ta ut den franska EM-truppen.

Spelare som Hatem Ben Arfa och Alexandre Lacazette fick känna på den mördande konkurrensen och blev inte uttagna till turneringen.

Istället är de nu spelare som Paul Pogba, Blaise Matuidi och Antoine Griezmann som får representera Les Bleus på hemmaplan i sommar. Vi har sett Frankrike vara en besvikelse i flera av de senaste turneringarna, ibland även med stora interna stridigheter.

Det är därför svårt att veta var man har detta franska landslag och det ska bli väldigt intressant att se om man kan stå upp för trycket från hemmapubliken.

Vilka vinner

Vi tror att det till slut blir Frankrike som står som slutsegrare. Man har en enkel grupp, där man möter Rumänien, Albanien och Schweiz, och kommer kunna spara sitt krut till slutspelet.

Tror ni precis som oss att det är Frankrike som vinner EM 2016, erbjuder Bet365 4,00 gånger satsade pengar på en fransk turneringsseger.

Börja spela på EM 2016 idag!

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar