Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 15 nov, 2019

Uppgifter: Sveriges startelva mot Rumänien – dessa spelare ska göra det

Endast två matcher återstår av EM-kvalet, och Sverige sitter i ett bra utgångsläge. Vinner vi mot Rumänien ikväll är vi klara, medan ett oavgjort resultat gör att det räcker att vi slår Färöarna hemma på måndag.

Att döma av träningarna och taktikgenomgångarna är det tydligt att Janne Andersson, precis som väntat, väljer att mönstra samma startelva som mot Spanien senast. Pierre Bengtsson har haft känningar på sistone men är alltså redo, och annars finns det inga frågetecken i truppen.

Det innebär alltså bland annat att Marcus Berg och Robin Quaison, som haft ett fint samarbete, får inleda som anfallspar. Alexander Isak får återigen, likt i klubblaget, nöja sig med en bänkplats till att börja med.

– Det är bra för laget med konkurrens, jag hoppas att det kan bli lika bra konkurrens överallt. Det är bara bra för laget, sade Alexander Isak i en intervju igår, torsdag.

– Jag känner att jag gjort det bra och jag gör det bra på träningarna. Sen finns det andra som också gör det jättebra.

Har du fått någon förklaring till varför du inte startade mot Malta eller Spanien senast?

– Janne tar ut det laget han tycker är bäst. Det behövs ingen större förklaring.

Kulusevski redo för inhopp

På innermittfältet får vi som väljer att streama Rumänien – Sverige se den lyckade duon Albin Ekdal och Kristoffer Olsson, medan Emil Forsberg och Sebastian Larsson tar hand om var sin kant.

Någon som hoppas på att få hoppa in till höger på mittfältet är unge stjärnskottet Dejan Kulusevski, som gör succé i Parma. Hans lagkamrat Riccardo Gagliolo, som också är uttagen i Sveriges trupp, berömmer Kulusevski:

– Dejan är en väldigt bra spelare. Han är stark. Han är väldigt ung, men han spelar precis som en äldre och mer rutinerad spelare. Jag följde truppresentationen på min telefon och blev väldigt glad för honom. Då sa jag till honom om det, men han svarade: ”Nej, det är omöjligt!”

I försvaret kommer vi, utöver Pierre Bengtsson, att få se de gamla vanliga ansiktena. Victor Nilsson Lindelöf och ”Granen” i mittlåset, Micke Lustig till höger och Robin Olsen i mål.

Matchen har avspark 20:45. Här finner ni vårt speltips till det potentiella avgörandet.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar