Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 jun, 2016

Tyskland mot Polen: Stormöte på Stade de France

Hur kan du se Tyskland mot Polen online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i EM.

Unibet Live Streaming

Tre poäng var

Det är Tyskland och Polen som är favorit till att komma etta respektive två i Grupp C. I den första spelomgången pallade båda lagen för favorittrycket och kunde inkassera tre poäng vardera.

Tyskland lyckades i premiäromgången besegra Ukraina, men fick slita hårt för sina tre poäng. Ukraina hade flera fina lägen att göra mål, men fick inte in bollen bakom Manuel Neuer i det tyska målet.

Istället var det Shkodran Mustafi som kunde inleda målskyttet i matchen. Mustafi, som fått hoppa in för skadade Mats Hummels, nickade in 1-0 till tyskarna, efter en fin assist av Toni Kroos.

I slutet av matchen tryckte Ukraina på för en kvittering, men fick istället se tyskarna kontra in det matchavgörande 2-0-målet. Målet gjordes av inhoppande Bastian Schweinsteiger, efter att ha fått bollen serverad på silverfat av Mesut Özil.

Slog Nordirland

Även Polen fick svettas i sin premiär. För motståndet stod Nordirland, som ska vara ett av turneringens svagaste lag. Nordirland stod dock upp väldigt bra mot Polen, och lyckades bland annat stoppa Polens skyttekung Robert Lewandowski.

Matchens enda mål gjordes av Milik, som såg till att polackerna undvek fiasko i premiären.

Gruppsegern på spel

Mycket talar för att mötet mellan Tyskland och Polen kommer avgöra vilket av lagen som lyckas knipa åt sig gruppsegern i Grupp C. En gruppseger kan ju som vi redan vet, innebära enklare motstånd i en stundande åttondelsfinal, så båda lagen har all anledning att kriga hårt för att ta alla tre poäng.

Möttes i kvalet

Tyskland och Polen känner varandra redan väl. Lagen stötte nämligen på varandra redan i kvalet till EM. Då visade Polen att de inte är någon lätt nöt att knäcka.

Hemma i Polen kunde polackerna ta en imponerande 2-0-seger mot de regerande världsmästarna. På bortaplan hade man det dock tuffare, och förlorade med 3-1.

När spelas matchen mellan Tyskland och Polen?

Matchen i EM mellan Tyskland och Polen spelas klockan 21:00 torsdagen den 16 juni.

Både Polen och Tyskland tippas gå långt i EM 2016 och på torsdagskvällen kommer vi få se hur man står sig mot riktigt bra motstånd. Tyskland är såklart favoriter men man kommer nog få kriga hårt mot Polen.

Vårt tips är att Tyskland och Polen kommer dela på poängen. Ett oavgjort resultat ger 4,33 gånger pengarna. Tror ni att Robert Lewandowski inleder målskyttet i matchen och visar vilken klassforward han är, erbjuder Bet365 6,00 gånger pengarna. Det är ju inte så pjåkigt.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar