Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 15 mar, 2023

Sveriges trupp till EM-kvalet mot Belgien och Azerbajdzjan presenterad

I slutet av mars inleds EM-kvalet, då Sverige ställs emot Belgien och Azerbajdzjan i två hemmamatcher. Nu har Janne Andersson presenterat den trupp som ska ta sig an dessa kvalmatcher.

Det har funnits en hel del att spekulera i inför Janne Anderssons trupputtagning till EM-kvalmatcherna mot Belgien och Azerbajdzjan. Skulle Zlatan Ibrahimovic, som varit skadad i omkring ett år men nu stått för tre inhopp för Milan, ta plats? Vem petas i så fall ur truppen? Är nyare tillskott som Aiham Ousou återigen med? Kan tidigare skadade Emil Holm vara med, och vem ersätter honom om han inte är spelklar?

Under onsdagen presenterade Janne Andersson slutligen truppen, på en presskonferens. Då kan vi konstatera att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka. Janne förklarade att han inte ser honom som en startspelare, med tanke på att han inte startat för Milan ännu, men att han kan hoppa in. Dessutom belyste Andersson vikten av att ha en spelare som Zlatan i truppen, med den betydelse han har genom sitt ledarskap och sin förmåga att hjälpa dem andra spelarna. Zlatan är verkligen en spelare som ökar intresset kring landslaget, och som gör att fler lär vilja titta på Sveriges matcher.

Aiham Ousou finns inte med i truppen. Däremot är Emil Holm uttagen. Andersson förklarade dock att läget kring Holm samt Isak Hien och Carl Starfelt är sådant att de alla precis kommit tillbaka från skador, och att det är osäkert exakt var de står. För att täcka upp har Andersson därför tagit ut en extra stor trupp, på hela 26 namn.

En överraskning är att Jens Cajuste saknas. Janne Andersson förklarade att han ser de andra innermittfältarna – Kristoffer Olsson, Mattias Svanberg, Jesper Karlström, Albin Ekdal och Samuel Gustafson – som något bättre än Cajuste för tillfället. Cajuste är dock ung och en spelare som vi lär se i landslaget snart igen.

Matcher mot Belgien och Azerbajdzjan

Sverige spelar alltså mot Belgien fredagen den 24 mars och mot Azerbajdzjan måndagen den 27 mars denna samling. Sedan dröjer det fram till i juni innan det är dags för fler EM-kvalmatcher. Övriga lag i Sveriges femlagsgrupp är Österrike och Estland. Om ni är intresserade av att spela på matcherna kan vi tipsa er att kolla in oddsbonusar utan omsättningskrav.

Se hela Sveriges trupp nedan!

Målvakter

Viktor Johansson, Rotherham United

Kristoffer Nordfeldt, AIK

Robin Olsen, Aston Villa

Försvarare

Joel Andersson, FC Midtjylland

Ludwig Augustinsson, Mallorca

Hjalmar Ekdal, Burnley

Gabriel Gudmundsson, Lille

Isak Hien, Hellas Verona

Emil Holm, Spezia

Edvin Kurtulus, Hammarby

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United

Carl Starfelt, Celtic

Mittfältare

Viktor Claesson, FC Köpenhamn

Albin Ekdal, Spezia

Emil Forsberg, RB Leipzig

Samuel Gustafson, BK Häcken

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar

Jesper Karlström, Lech Poznan

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland

Anthony Elanga, Manchester United

Mattias Svanberg, Wolfsburg

Forwards

Robin Quaison, Al-Ettifaq

Viktor Gyökeres, Coventry

Alexander Isak, Newcastle

Zlatan Ibrahimovic, Milan

Dejan Kulusevski, Tottenham

Nyheter

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar