Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 jun, 2016

Spanien mot Turkiet: Tufft motstånd för Spanien

Hur kan du se Spanien mot Turkiet online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i EM.

Unibet Live Streaming

Segern satt hårt inne

Grupp D är ett riktigt getingbo med fyra starka lag. Det fick Spanien känna på i den första omgången när man ställdes mot Tjeckien. Tjeckerna lyckades stå upp bra mot det spanska landslaget och det dröjde ända till matchens slutskede till vi skulle få se ett avgörande.

Stor matchhjälte blev Gerard Pique, som såg till att spanjorerna kunde knipa åt sig en härlig 1-0-seger efter nick. Det var givetvis oerhört tungt för tjeckerna, som var ytterst nära att få med sig poäng från mötet med de regerande mästarna.

Uddamålsförlust

Turkiet åkte i premiären på en jobbig uddamålsförlust, när man ställdes mot Kroatien. Turkarna var inte helt ofarliga men hade svårt att tränga igenom det kroatiska försvaret.

Matchens enda mål gjordes av planens kanske största stjärna, Luka Modric, när han dunkade in en helvolley i nät från utanför straffområdet.

Vilka vinner?

Varken Spanien eller Turkiet sprudlade i sina respektive inledande matcher, och vi kan nog räkna med båda lagen vill höja sina prestationer ytterligare i den andra omgången.

Givetvis kommer spanjorerna att få bära favorittrycket mot Turkiet, och kommer ta alla tre poäng om man lyckas komma upp i den nivå man är kapabla till.

En spansk seger skulle innebära att Turkiet glider allt längre ifrån ett avancemang till slutspelet. Om du tror att Turkiet lyckas bjuda på en storskräll och ta alla tre poäng erbjuder Bet365 hela 10,00 gånger pengarna för en turkisk seger. Det kan väl vara värt en chansning?

Spanien har vunnit två EM-turneringar på raken och vill skriva historia genom att vinna den tredje raka. Givetvis kommer Spanien vara med och slåss långt i EM-turneringen och segern i premiäromgången har gett spanjorerna arbetsro inför de kommande matcherna i gruppspelet.

När spelas matchen mellan Spanien och Turkiet?

Matchen i EM mellan Spanien och Turkiet spelas klockan 21:00 fredagen den 17 juni.

Vilken kanal sänder Spanien-Turkiet?

Matchen mellan Spanien och Turkiet i Grupp D sänds på TV4.

Vem ska man hålla koll på?

Det spanska landslaget kryllar såklart som vanligt av storstjärnor. Den allra klarast lysande stjärnan i premiäromgången var Andres Iniesta. Iniesta är alldeles fantastisk när han har en bra dag på jobbet, och ska turkarna hoppas på poäng på fredag gäller det att man lyckas hålla Iniesta tyst.

I Turkiet är det värt att hålla ett extra öga på Hakan Çalhano?lu som ständigt är ett offensivt hot. Han besitter dessutom en av turneringens vassaste frisparksfötter.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar