Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 8 jun, 2016

Spanien mot Tjeckien: Spanien jagar tredje raka titeln

Hur kan du se Spanien mot Tjeckien online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i EM.

Tuff grupp

Spanien och Tjeckien har lottats i en av de allra tuffaste grupperna i sommarens EM-slutspel. Förutom måndagens möte, ska de även möta Kroatien och Turkiet.

Tillsammans med Grupp E (Sveriges grupp) slåss nog Grupp C om utnämningen som ”Dödens grupp” i denna turnering. Gruppen består av fyra starka lag som alla har stora förhoppningar om att gå vidare till slutspel.

Unibet Live Streaming

Generationsskifte

Spanien har behövt genomgå ett generationsskifte på flera positioner jämfört med de lag som vunnit två raka EM-turneringar. Xavi, som varit spindeln i nätet på det spanska innermittfältet de senaste åren finns inte med i sommarens turnering. Vilken tur då att Spanien har några hyggliga mittfältare att välja mellan.

Mellan stolparna har David De Gea vuxit ut till en riktig världsmålvakt, och bör få starta i den spanska kassen, framför Iker Casillas som spelat en stor roll i de senaste EM-segrarna.

Cech i målet

Även Tjeckien har några väldigt skickliga spelare i sommarens EM-turnering. Den förmodligen allra största stjärnan syns till mellan de tjeckiska stolparna, nämligen Petr Cech.

Cech som till vardags syns till i Arsenal kommer behöva göra en stark turnering om hans Tjeckien ska kunna tråckla sig vidare från sin svåra grupp.

Lite högre upp i planen syns en annan Arsenalbekanting till, nämligen Tomas Rosicky som lämnade Arsenal efter denna säsong, efter tio år i klubben. Det kommer nog därför många Arsenalsupportrar som kommer sympatiserar med detta tjeckiska landslag under sommarens turnering.

Spännande Morata

Den som är tänkt att stå för målen i det spanska laget under EM är förmodligen Alvaro Morata, som till vardags spelar i Juventus.

Den unge forwarden har de senaste säsongerna blommat ut till en riktig klassanfallare, och får han det väl att stämma i sommar kan han få några fantastiska veckor i Frankrike.

Diego Costa lyckades inte cementera sin spanska landslagsplats under VM 2014, som slutade i ett stort fiasko för spanjorerna. I år är det Moratas tur att försöka spela sig in i det spanska folkets bultande fotbollshjärta.

När spelas matchen mellan Spanien och Tjeckien?

Matchen i EM mellan Spanien och Tjeckien spelas klockan 15:00 måndagen den 13 juni.

Matchen är den första av fyra som kommer spelas på Stadium de Toulouse, som har en kapacitet på 33 000 åskådare. Den spanska andelen av supportrarna kommer ha högt ställda krav på sitt landslag och något annat än tre poäng mot Tjeckien kommer man se som ett fiasko.

Var sänds Spanien mot Tjeckien?

Matchen mellan Spanien och Tjeckien sänds på SVT1 och SVT Play. Givetvis är det Spanien som kommer ses som favoriter i matchen och en spansk seger ger oddset 1,44 gånger pengarna hos Bet365. Lyckas man knäcka tjeckerna?

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar