Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 17 jun, 2016

Portugal mot Österrike: Ny tuff match för Ronaldo och hans Portugal

Hur kan du se Portugal mot Österrike online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i EM.

Unibet Live Streaming

Jobbigt mot Island

Portugal är favoriter till att ta hem gruppsegern i Grupp F. I premiären ställdes man mot Lasse Lagerbäcks Island. Portugal inledde matchen vasst och styrde och ställde mot islänningarna, som mest fick springa och jaga.

I den andra halvleken kom så också ledningsmålet när Nani avslutade ett riktigt mönsteranfall. Där och då talade mycket för att det skulle rinna iväg till portugisernas favör, men som vi har sett tidigare ska man aldrig räkna bort islänningarna.

Så länge det bara stod 1-0 visste islänningarna att man fortfarande var med i matchen och helt plötsligt dök chansen upp. Den chansen var Birkir Bjarnason snabb på att ta tillvara på. Bjarnasons volley letade sig in i nät och matchen var utjämnad.

Besviken Ronaldo

Det fanns mycket tid kvar för portugiserna att återta ledningen och Ronaldo försökte flera gånger om utan att lyckas hitta nätet. I matchens slutminut fick Ronaldo ett gyllene frisparksläge, men inte heller detta kunde han utnyttja.

Slutresultatet skrevs till 1-1 och Ronaldo var märkbart irriterad efter slutsignalen och var snabbt framme hos domaren och protesterade. Efteråt har Cristiano Ronaldo kritiserat islänningarna, som enligt honom firade som att de hade vunnit hela EM. Sådana bittra kommentarer gör säkert poängen ännu härligare för Lagerbäck och hans isländska kämpar.

Mardröm

Österrike stod för ett oerhört starkt EM-kval och har målats upp som en outsider som kan gå långt i sommarens EM. I deras första match bjöds vi på turneringens kanske hittills största skräll.

För motståndet stod Ungern som är ett av turneringens svagaste lag. Det som var tänkt att bli en promenadseger för österrikarna skulle visa sig bli en riktig mardröm.

Först gjorde Szalai 1-0 för Ungern efter ett fint anfall. Tre minuter senare trodde Österrike att man kvitterat sedan Hinteregger tryckt in en volley i mål.

Istället hade domaren blåst av spelet några tiondelar tidigare och dömde bort målet. Som extra salt i såren visade domaren i samma sekvens ut Österrikes mittback Dragovic efter en ful stämpling. Protesterna lät ju såklart inte vänta på sig men reprisbilderna visade att den franske domaren agerat helt rätt.

Ödesmöte

I och med både Portugal och Österrikes svaga premiärer är det ett riktigt ödesmöte vi kommer få se på lördagskvällen, där båda lagen är i stort behov av poäng.

Ytterligare en österrikisk förlust gör att man riskerar att åka ut redan i gruppspelet, vilket hade varit ett stort fiasko. Det gäller att österrikarna gör en betydligt bättre insats än vad man gjorde mot Ungern för att man ska ha chans mot Portugal.

När spelas matchen mellan Portugal och Österrike?

Matchen i EM mellan Portugal och Österrike spelas klockan 21:00 lördagen den 18 juni.

Vilken kanal sänder Portugal-Österrike?

Matchen mellan Portugal och Österrike sänds på TV4. Missa inte det!

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar