Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 10 jun, 2016

Portugal mot Island: Lagerbäck möter Cristiano Ronaldo

Hur kan du se Portugal mot Island online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i EM.

Succémannen Lagerbäck

Lars Lagerbäck har gjort ett gigantiskt avtryck i det isländska landslaget sedan han tog över vid rodret 2011. Lagerbäck och hans isländska landslag stor för en stor sensation, när man kvalade in till EM 2014 som blir Islands första stora landslagsturnering.

I kvalet till EM imponerade det hårt slitande isländska landslaget stort, och besegrade bland andra Nederländerna två gånger. När Island sedan kvalificerade sig till EM, gjorde man det på bekostnad av bland annat Nederländerna. Vem hade kunnat tro det?

Unibet Live Streaming

Chans i gruppen

Givetvis tänker inte det isländska landslaget åka till EM i Frankrike för att turista, utan man vill såklart vara med och slåss om gruppavancemang. Efter att man lottats i Grupp F, tillsammans med Portugal, Österrike och Ungern är det absolut ingen omöjlighet att den isländska sagan fortsätter.

Gruppen får troligen klassas som en av de svagare i turneringen, och det är inga lag i gruppen som kommer vara omöjliga att rå på för de isländska kämparna.

Svår inledning

Den förmodligen svåraste gruppspelsmatchen står Island för i den första omgången när man möter Portugal. Här kommer såklart islänningarna behöva komma på en formel för att få stopp för världens näst bästa fotbollsspelare, Cristiano Ronaldo.

Ronaldo har haft en alldeles fantastisk säsong i sitt Real Madrid, och fick kröna säsongen med att avgöra Champions League-finalen för några veckor sedan. Givetvis är han hungrig på att även leda sitt landslag till framgång i sommar. Ett landslag som haft det kämpigt i de senaste turneringarna.

Trots Ronaldos stjärnglans har inte Portugal ett lag som ska kunna mäta sig med de allra bästa i turneringen, och får man inte spelet att stämma i premiären kommer islänningarna ha alla möjligheter att ta poäng.

Går Island vidare?

Den isländska målsättningen med turneringen kommer ju såklart vara att ta sig förbi gruppspelet. Med tanke på det nya upplägget i turneringen, där de fyra bästa grupptreorna går till slutspel ökar ju såklart islänningarnas möjligheter avsevärt.

Ett isländskt avancemang till slutspel ger hos Bet365 1,61 gånger pengarna, och man är tippade att hamna efter Portugal och Österrike i gruppspelet.

När spelas matchen mellan Portugal och Island?

Matchen i EM mellan Portugal och Island spelas klockan 21:00 tisdagen den 14 juni.

Vilken kanal sänder Portugal mot Island?

Matchen mellan Portugal och Island sänds på SVT1 och SVT Play.

Staty av Lagerbäck?

Redan när Island kvalificerade sig till EM 2016 började de isländska supportrarna kräva att Lars Lagerbäck skulle få en staty i sin ära. Lagerbäck är omåttligt populär på Island, efter att ha gett framgång till en så svältfödd fotbollsnation.

Lyckas Lagerbäck och hans Island bra i sommarens EM kommer snacket om en staty definitivt intensifieras hos de isländska fotbollsanhängarna. Nu håller vi våra tummar för Lasse!

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar