Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 13 nov, 2019

Janne Andersson hyllar Kulusevski: ”Spelat fantastiskt – ska bli jätteroligt att jobba med honom”

16 år gammal värvades handplockades Dejan Kulusevski från Brommapojkarnas akademi till Atalanta. I våras fick ynglingen äntligen debutera för Atalanta, då han gjorde tre inhopp i Serie A.

Någon regelbunden speltid spåddes bli svår att få i Champions League-klubben Atalanta, och i somras beslutade man att låna ut honom till Parma. Där har han passat som handen i handsken, och med Kulusevski och Gervinho på en kant var har Parma oerhört sevärda och skickliga yttrar.

Succén har inte gått Sveriges förbundskapten obemärkt förbi. Janne Andersson tog för första gången ut honom i landslaget, i truppen som ska möta Rumänien och Färöarna. Andersson ser verkligen fram emot att jobba med talangen.

– Det ska bli jätteroligt att se honom. Det är fantastiskt roligt den hösten han har haft. Han hade väl en liten, jag ska inte säga svacka på något sätt, men han började ju fantastiskt och sen hade han några veckor där det inte var lika bra och nu är han uppe igen på en nivå som är fantastisk. Så det ska bli jätteroligt att träffa honom och jobba med honom de här dagarna. Det är kul. Det är alltid lika roligt och alltid lika spännande med unga spelare som kommer fram, säger Janne Andersson.

Chefsscouten skulle bevaka Smalling – kom hem med rapport på Kulusevski

Dejan Kulusevski fick chansen i Parmas startelva redan i Serie A-premiären i augusti, och har sedan startat varenda match. Svensken har tackat för förtroendet – tolv omgångar in på säsongen har han redan stått för två mål och fem assist.

Även när den tekniske yttern inte står för poäng är han tongivande, och en central del av i lagets spel. Som mot Roma i helgen, när Parma vann med 2-0. Då var Manchester Uniteds chefsscout på plats för att bevaka utlånade Chris Smalling, men det slutade i att scouten kom hem med en rapport på Kulusevski.

Att någon så ung tar för sig på det sättet i en så stor liga, vad säger det om en spelare enligt dig?

– Det är väl nästan ett givet svar på det. Den framfusigheten och det självförtroendet man visar när man inte är äldre, det är häftigt alltså. Det är jäkla häftigt att redan ha kommit så långt i sitt sätt att spela fotboll. Så det ska som sagt bli jätteroligt att jobba med honom, summerar Janne Andersson.

Sverige möter Rumänien på fredag kväll klockan 20:45. Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Rumänien – Sverige i EM-kvalet.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar