Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 6 jun, 2016

Hur många poäng tar Sverige i Grupp E?

Dödens grupp

Sverige har hamnat i en riktigt tuff grupp i sommarens EM-slutspel. För motståndet står som bekant Irland, Italien och Belgien.

Nytt för årets EM-slutspel är att förutom ettan och tvåan, går även de fyra bästa grupptreorna vidare till slutspel. Detta förbättrar såklart Sveriges möjligheter att gå vidare till slutspel avsevärt, eftersom vi är tippade att hamna efter både Italien och Belgien.

Bet365 Live Streaming

Nyckelmatch mot Irland

Sveriges inledande match mot Irland är utan tvekan en nyckelmatch för Sveriges förhoppningar om att gå vidare till slutspel. Lyckas vi besegra Irland har vi alla möjligheter att ta oss vidare till slutspel, förlorar vi här är istället våra möjligheter väldigt mycket mindre.

Irland har ungefär lika stora förhoppningar om att ta sig vidare från gruppen som Sverige har. Både Sverige och Irland vet att man är i stort behov av en trepoängare i den första omgången om man ska ha chans att ta sig vidare fårn gruppspelet.

Man kan nog därför lugnt räkna med att det kommer vara två lag som går efter alla tre poäng när Sverige och Irland brakar samman på Stade de France den 13 juni.

Två svåra matcher

Efter matchen mot Irland följer två väldigt tuffa matcher för Sverige. Först möter vi Italien den 17 juni, innan Sverige spelar den sista gruppspelsmatchen mot Belgien den 22 juni.

I båda dessa matcher kommer Sverige vara underdog. Lyckas vi slå Irland i den första omgången kommer det troligen räcka med att kryssa i en av våra återstående matcher för att gå vidare till slutspelet.

Hur Sverige ställer upp och agerar i matcherna mot Italien och Belgien beror alltså säkerligen till stor del på hur matchen mot Irland har gått. Får vi med oss tre poäng mot Irland kommer vi nog få se ett defensivt Sverige som jagar kryss mot Italien och Belgien.

Skadedrabbat Italien

Det är värt att komma ihåg att Italien inte är så bra som de varit under stora delar av 2000-talet. Landslagets generationsväxling har resulterat i ett något svagare landslag än vad vi blivit vana vid att se från Italien.

Inför EM har man dessutom åkt på tunga skadeavbräck, då både Verratti och Marchisio fått kasta in handduken. Att få med sig en poäng från mötet mot Italien kommer säkerligen inte vara någon helt omöjlig uppgift för det svenska landslaget.

Hur många poäng tar vi?

Vi är optimistiska inför EM och tror att Sverige kommer besegra Irland i den första omgången och få med sig tre oerhört viktiga poäng från matchen.

Vi tror sedan att Sverige kommer lyckas kryssa mot Italien medan man kommer få det svårare mot Belgien. Vi tror alltså att Sverige får med sig fyra poäng från gruppspelet. Bet365 erbjuder 4,50 gånger satsade pengar på att Sverige samlar ihop exakt fyra poäng i gruppspelet.

För den pessimistiske, som tror att Sverige inte får med sig några poäng alls från gruppspelet, erbjuder Bet365 8,00 gånger satsade pengar.

Börja spela på EM 2016 idag!

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar