Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 7 jun, 2016

Frankrike mot Rumänien: Värdlandet inviger EM-sommaren

Hur kan du se Frankrike mot Rumänien online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i EM.

Unibet Live Streaming

Höga förväntningar

Värdlandet Frankrike kommer ha gigantiska förväntningar på sina axlar när man inleder EM 2016 på ett kokande Stade de France på fredagskvällen. Frankrike är en av de stora favoriterna att ta hem hela turneringen och allt annat än en turneringsseger hade setts som ett stort misslyckande hos fransmännen.

På fredag bör man inte ha några större svårigheter med att inleda turneringen med en trepoängare. För motståndet står nämligen Rumänien, som är ett av de lägst rankade lagen i turneringen.

Bekväm grupp

Frankrike har lottats i en ganska bekväm grupp, och lär utan några stora svårigheter ta sig vidare till slutspel. Förutom Frankrike och Rumänien spelar även Albanien och Schweiz i Grupp A, så det är ingen tvekan om att fransmännen är stora favoriter till att ta hem gruppsegern.

Frankrike har fått fram en hel drös med kvalitetsspelare och ser för första gången på rätt länge ut som ett komplett lag som kommer vara med och slåss om den ärofyllda titeln.

Förbundskapten Didier Deschamps har inte haft någon lätt uppgift när han har tagit ut den franska EM-truppen och har fått lämna flera toppspelare utanför truppen. Bland annat har Hatem Ben Arfa och Alexandre Lacazette, som båda gjort fina säsonger i Ligue 1 hamnat utanför den slutgiltiga truppen.

Starkt genrep

I genrepet inför turneringen visade fransmännen att formen är god, när man mötte Skottland. Allra hetast var Olivier Giroud, som väntas få chansen att starta i EM sedan Karim Benzema lämnats utanför truppen.

Giroud stod för två mål innan hans lagkompis från Arsenal, Laurent Koscielny, fastställde slutresultatet till 3-0.

Gruppens slagpåse?

För Rumänien ser läget inte lika förväntansfullt ut inför EM 2016. Rumänerna tippas bli den stora slagpåsen i Grupp A, och kan mycket väl sluta på noll poäng.

Mot Frankrike lär man inte ha mycket att hämta, och fransmännen är såklart stora favoriter till att ta en komfortabel seger i inledningsmatchen.

När spelas matchen mellan Frankrike och Rumänien?

Matchen i EM mellan Frankrike och Rumänien spelas klockan 21:00 fredagen den 10 juni.

Frankrikes stora favoritskap mot Rumänien speglar såklart av sig i hur oddsen för matchen ser ut. En fransk seger ger hos Bet365 1,28 gånger pengarna.

För den som tror på en storskräll, erbjuder Bet365 13,00 gånger pengarna om Rumänien lyckas besegra fransmännen.

Hur slutar matchen?

Det är svårt att tro att rumänerna kommer ha särskilt mycket att sätta emot detta starka franska landslag. Det enda som skulle kunna hindra fransmännen från att inleda med en trepoängare är om man inte klarar av den massiva pressen från hemmasupportrarna.

Lyckas man stå emot denna press och istället vända den till något positivt kan man mycket väl inleda EM 2016 med en överlägsen seger.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1714 Artiklar