Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 jun, 2016

Frankrike mot Albanien: Frankrike jagar nya poäng

Hur kan du se Frankrike mot Albanien online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i EM.

Unibet Live Streaming

Tuff premiär

Det som skulle bli en så komfortabel inledning för Frankrike i EM-slutspelet, höll på att sluta med ett riktigt bottennapp. Visserligen var man bollförande och hade det mesta av spelet mot Rumänien, men rumänerna lyckades stå upp förvånansvärt bra mot det favorittippade Frankrike.

Allt såg dock ut att vara frid och fröjd för fransmännen när Olivier Giroud stod för turneringens första mål. Bara några minuter senare skulle dock Rumänien hitta tillbaka in i matchen, efter att Patrice Evra dragit på sig en straff.

Payet matchhjälte

Där och då såg det ut som att matchen skulle sluta oavgjort, inför en chockad fransk hemmapublik. Då tog Dimitri Payet över showen. Med bara några få minuter kvar att spela dök läget upp för Payet ett par meter utanför straffområdet, och som han tog den chansen!

Payet fick iväg en riktig projektil och såg till att ett gigantiskt jubel kunde bryta ut på Stade de France. Matchen slutade 2-1 till Frankrike, som kom undan med blotta förskräckelsen mot bottentippade Rumänien.

Tappert Albanien

För Albanien slutade inte EM-premiären lika positivt. I ”derbyt” mot Schweiz hamnade man tidigt i underläge. Inte blev läget ljusare när lagkaptenen Lorik Cana blev tilldelad turneringens första röda kort i slutet av den första halvleken.

Då såg slaget förlorat ut för Albanien, men det skulle visa sig att man inte gav upp. Albanien lyckades pressa Schweiz ordentligt, trots att man hade en man mindre på plan.

Med bara några minuter kvar att spela dök läget upp för Albaniens Gashi, som bara hade målvakten Sommer kvar att överlista. Den uppgiften skulle dock visa sig för svår för Gashi, och Sommer kunde hålla tätt. Det var alltså ett Schweiz, med andan i halsgropen, som kunde besegra Albanien.

När spelas matchen mellan Frankrike och Albanien?

Matchen i EM mellan Frankrike och Albanien spelas klockan 21:00 onsdagen den 15 juni.

Det kommer inte bli någon lätt match för Frankrike, när man ställs mot Albanien. Rumänien har ju redan visat att det inte finns några slagpåsar i Grupp A.

Albanien imponerade, trots förlusten, i premiären mot Schweiz och kunde lika gärna fått med sig poäng från mötet. På onsdag kommer motståndet vara ännu tuffare, och inte blir det lättare när man får klara sig utan sin lagkapten Cana, som missar mötet på grund av sin avstängning.

Pallar Frankrike trycket?

Givetvis är Frankrike storfavoriter i mötet mot Albanien. Det franska spelet behöver dock höjas ytterligare en nivå om man ska kunna gå långt i turneringen.

Tror du precis som vi att Frankrike pallar det kopiösa hemmatrycket, och tar tre nya poäng, erbjuder Bet365 oddset 1,22 gånger pengarna på en fransk seger.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar