Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 10 jul, 2021

”It’s coming home” uppträdandet uteblir inför EM finalen på Wembley

”It’s coming home” uppträdandet uteblir inför EM finalen på Wembley

Uppladdningen för fansen inför EM avslutningen

Över 60 000 fans, de allra flesta engelsmän, kommer att släppas in på Wembley för att se EM finalen mellan Italien och England.

Finalen spelas på söndag, den 11 juli 2021, klockan 21:00 CET.

De engelska fansen hade länge hoppats på att sången från komikerduon Frank Skinner och David Baddiel (i bild), ”Three Lions”, som de i flera fotbollsmästerskap har sjungit, sedan 1996, ska uppträdas inför avspark.

Så blir inte fallet.

UEFA sätter stopp för detta.

Orättvist

Anledningen är att UEFA anser att låten är partisk, till Englands favör, och därmed ”orättvist”. Det ordet har använts av UEFA i flera sammanhang under mästerskapet, i diverse kontroversiella beslut.

Frank Skinner och David Baddiel gav direkt svar på tal och visade sin frustration i brittiska tv-programmet ”The Last Leg”.

Duon kommenterade att italienaren Andrea Bocelli fick sjunga ”Nessun Dorma” på Roms Olympiastadion på EM-invigningen när Italien mötte Turkiet.

Italien vann detta gruppmöte med 3-0.

Three Lions

Året var 1996 när Frank Skinner och David Baddiel skrev låten, som blev en enorm hit mycket tack vare orden ”It’s coming home”.

Många tolkade ordet ”IT” då och gör så fortfarande som en referens till att pokalen återvänder till fotbollens ursprungsland, England.

Sedan år 1996 har sången sjungits av de engelska supportrarna i varje mästerskap, ibland även utanför fotbollen.

Frank Skinner och David Baddiel har däremot avslöjat att betydelsen är en helt annan.

England vinner nästan aldrig

Frank Skinner och David Baddiel påpekar att sången säger oss, engelsmän, att vi vinner nästan aldrig.

”Generellt är vi alltid en besvikelse och trots det tror vi alltid, mot bättre vetande, att vi kommer uppnå någonting stort. Vi menade aldrig att säga att ’vi äger fotbollen’. Det handlar snarare om att komma hem i termer av något du hoppas uppnå efter en lång resa.”

De engelska supportrarna har trots detta valt att göra sin egen tolkning av sången.

Vilket tydligen UEFA också har gjort, trots att Frank Skinner och David Baddiel har incisterat en annan betydelsen och bett igen om att få uppträda sången.

Med en dag kvar av finalen kvarstår UEFAs beslut.

Inget som stoppar fansen

Brittisk media har envisats om att uppladdningen på Wembley kommer att bli mindre elektrisk ur supportersynvinkel, om sången uteblir.

Brittiska fans tycker att beslutet är oerhört trist men säger ändå att inget kan stoppa dem från att själva sjunga sången.

På ett kokande Wembley kommer vi att få höra sången ”Three Lions” med frasen ”It’s coming home” sjungandes av fansen.

Oavsett vad UEFA tar för beslut.

Andra nyheter

os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
13 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
10 maj, 2024
ishockey
Sveriges första matcher i ishcokey VM blir väldigt het. Direkt ställs Tre Kronor mot giganten USA. Läs om hur du kan se matchen live på nätet eller på TV.
07 maj, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar