EM 2016 - Det albanska derbyt i Lens

När Balkankriget bröt ut för fullt under 1990-talet, blev Schweiz det nya hemlandet för flera hundra tusen krigsflyktingar, som fått se sina hemland trasas sönder.

Idag finns det en stor grupp medborgare i Schweiz som har sina rötter i Albanien. Några av dem kommer i sommar representera det schweiziska fotbollslandslaget, mot just Albanien. Xherdan Shaqiri är det schweiziska lagets affischnamn och stora stjärna i sommarens EM. Han är född i Kosovo och vanligtvis ser vi honom spela med den albanska flaggan fastsydd på sina skor.

Hans landslagskamrater Granit Xhaka och Valon Behrami är även de födda i Kosovo, men har på grund av krig tvingats spela landslagsfotboll i Schweiz. Behrami, som till vardags syns till i Watford, har den dubbelhövdade albanska örnen tatuerad på vaden. Den 11 juni ska han göra allt för att försöka sänka det land som han tvingats fly ifrån.

Hundratusentals schweizer-albaner kommer ha svårt att veta vilket landslag de ska heja på, när deras båda landslag drabbar samman den 11 juni i Lens.