Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Yanal vill se Arsenal-skalp

Ikväll kliver Arsenal in i Champions League-kvalet för den första playoffmatchen mot turkiska Fenerbahce. Den turkiska tränaren Ersun Yanal hoppas kunna göra det som Aston Villa lyckades med i premiären i Premier League.

– Vi försöker att vinna allt vi ställer upp i. Det finns i vår själ. Vi försöker att vinna alla matcher och i alla delar av vår organisation är det vårt motto, säger Yanal på presskonferensen inför matchen på Sukru Saracoglu-stadion i Istanbul ikväll.

Men Arsenal har varit med om Champions League-kval tidigare och blir en riktigt svår nöt att knäcka för den turkiska storkubben.

– Det viktigaste för mig är laget och att vi jobbar som en enhet för att ge laget en seger, säger backen Bruno Alves. Själv försöker jag att göra mitt bästa för att hjälpa laget och det är det viktigaste en spelare kan göra för laget.

Även om Fenerbahce skulle vinna mot Arsenal och ta sig till gruppspelet i Champions League så är det inte säkert att klubben får ställa upp i årets turnering. Klubbens öde vilar fortfarande i de fullständiga CAS-förhören angående uppgjorda matcher – skyldiga och Fenerbahce kan glömma spel i Europa den här säsongen.

På morgonen, dagen för returen på Emirates Stadium, kommer svaret.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar