Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 feb, 2016

Tungviktsmöte i Turin live stream

Man lottades nämligen mot de tyska giganterna Bayern München och alla fotbollsälskare världen över började gnugga händerna i förväntan. Juventus gick förra året hela vägen till final i Champions League, men fick där se sig besegrade av suveräna Barcelona. De inledde denna säsong svagt, men efter att ha ryckt upp sig ordentligt i ligan, är de favorit att återigen försvara sin Scudetto.

Precis som vi vant oss vid under de senaste säsongerna, är Bayern München på väg att springa hem Bundesliga i komfortabel stil. Efter att ha nått två raka Champions League-finaler under säsongerna 11/12 & 12/13, har tyskarna de två senaste säsongerna fått lämna turneringen i semifinalen.

Pep Guardiola lär vara väldigt sugen på att ta sitt lag till ytterligare en final, i sin sista säsong på Bayern Münchens bänk. Vägen dit kunde dock inte börjat på ett svårare sätt. Den italienska ligan har under de senaste åren varit på uppåtgående och det är just Juventus som lett denna utveckling.

Mötet mellan Juventus och Bayern München är inte bara den starkaste åttondelsfinalen utan förmodligen även en av de mest svårtippade. Förhoppningsvis infriar mötet de skyhöga förväntningar vi har på det.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1549 Artiklar