Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 1 apr, 2014

Spanskt möte i kvarten

Om man talar om säsongens överraskningslag i europeisk fotboll så finns garanterat Atlético Madrid med där uppe bland de lag som får flest omnämnanden. De rödvita har spelat så bra fotboll under Diego Simeone att de för tillfället, med bara sju omgångar kvar att spela, toppar La Liga före Barcelona och ärkerivalen Real Madrid.

Den stora stjärnan i Madrid-laget är den numera spanske brasilianaren Diego Costa. Anfallaren har gjort 33 mål under säsongen och dessutom hunnit med att debutera för det spanska landslaget. I åttondelsfinalen i Champions League var han med och sänkte Milan, och nu vill han göra samma sak med Barcelona. Problemet för Costa är att han i helgens match drog på sig en ljumskskada som kan komma att hindra honom från spel i kvällens match. De senaste ryktena gör gällande att 26-åringen kommer få svårt att medverka.

Om Costa missar kvällens match kommer uppgiften på Camp Nou bli än tuffare för Atlético Madrid. En sak som gör uppgiften tillräckligt tuff som den är är det faktum att Lionel Messi verkar ha hittat tillbaka till storformen. Argentinaren har gjort mål i fem raka matcher och kommer försöka utöka den sviten ikväll. Barcelona saknar dock målvakten Victor Valdés vars säsong redan är över på grund av en allvarlig knäskada. Ersätter gör Joao Pinto.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar