Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 25 apr, 2018

Robben och Ribéry startar – Thiago och Alaba på bänken

Rapporterna inför kvällens Champions League-semifinal tyder på att veteranerna Arjen Robben och Franck Ribéry bägge startar för Bayern. Värre ser det ut för David Alaba, som tvingas inleda på bänken. Läs om startelvorna här.

Ikväll väntar ett riktigt tungviktsmöte i Champions League, då Bayern München tar emot Real Madrid i den första semifinalen av två.

Förhandsrapporterna inför matchen tyder på att centralmittfältaren Thiago Alcântara förpassas till bänken, och att Thomas Müller kliver ner på centralmittfältet där han bildar en trio med Javi Martínez och Real Madrid-lånet James Rodríguez.

I anfallet hittar vi Robert Lewandowski, med veteranerna Franck Ribéry och Arjen Robben på kanterna. Även Robben har spelat i Real Madrid.

Vänsterbacken David Alaba skadade sig i cupsemifinalen mot Bayer Leverkusen förra veckan, och är ännu inte heltåterställd. Alaba kommer att starta på bänken, och Rafinha ersätter. I övrigt är backlinjen den vanliga – Hummels och Boateng i mittförsvaret, Joshua Kimmich till höger.

Manuel Neuer är sedan länge skadad, och Thomas Ulreich ersätter i mål.

Trolig startelva, Bayern München

Ulreich

Kimmich – Boateng – Hummels – Alaba

Rodríguez – Martínez – Müller

Robben – Lewandowski – Ribéry

Real Madrid har inga skadeavbräck, utöver reserven Nacho Fernández, och startar med sitt starkaste lag.

Trolig startelva, Real Madrid

Navas

Carvajal – Varane – Ramos – Marcelo

Modric – Casemiro – Kroos

Isco

Benzema – Cristiano Ronaldo

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar