Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 23 apr, 2014

Real Madrid utan Bale

Semifinalen i Champions League mellan Real Madrid och Bayern München ses av många som den ”moraliska” finalen. Ikväll ska de båda fotbollsjättarna mötas i Madrid i det första av två möten, men hemmalaget står med en del bekymmer inför matchen.

Gareth Bale har insjuknat och kommer inte spela kvällens match. Även Cristiano Ronaldos medverkan är osäker då portugisen har missat flera veckors spel på grund av skada. Carlo Ancelotti är förhoppningsfull gällande världens bästa fotbollsspelare, men italienaren säger samtidigt att han inte tänker ta några risker. Om inte Ronaldo känner sig 100 procent kommer han inte spela.

Motståndet för Real Madrid är det värsta tänkbara. Tyskarna har slagit ut den spanska storklubben i fyra av fem semifinaler i europeiskt cupspel, senast 2012 i Champions League. Dessutom är Bayern Münchens nye tränare, Pep Guardiola, hittills obesegrad på Santiago Bernabeu sedan hans tid i Barcelona.

Men även Carlo Ancelotti har ett bra facit mot kvällens motståndare. Mot Bayern München har han på sex matcher vunnit fyra och spelat oavgjort i två. Troligtvis kommer någon av dessa sviter att brytas ikväll.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar