Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 mar, 2014

Rasister till angepp mot Yaya Touré

I matchen mellan CSKA Moskva och Manchester City igår skanderade delar av publiken rasistiska ord och läten mot bortalagets ivorian Yaya Touré. Men trots att mittfältaren själv gjorde domare Ovidiu Hategan uppmärksam på det som hände från läktarna så valde Hategan att inte agera.

Det har fått ”Kick It Out”-ordföranden Lord Ouseley att reagera starkt.

– Domaren borde inte få döma igen, dundrar Ouseley till BBC 5 Live. Han misslyckades med sitt åtagande går kväll och det är någonting som Uefa verkligen borde se över.

Enligt riktlinjer som Uefa satte upp 2009 har domare rätten och makten att försöka stoppa rasism på arenorna. Domaren kan stoppa matchen och be att arrangören går ut med ett meddelande till publiken. Efter det kan han bestämma sig för att bryta matchen om ingenting händer.

Touré tog upp incidenten med domaren både under och efter matchen. Det innebär att mittfältarens ord kommer att finnas med i rapporten till Uefa idag. Dessutom har Manchester City valt att skicka in ett klagomål till Uefa.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar