Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 2 maj, 2018

Nainggolan: ”Det var svårt mot Barcelona också”

Roma står inför en tuff uppgift ikväll. Lagets mittfältsankare Radja Nainggolan tror att hans lag kan göra det omöjliga möjligt.

Roma förlorade Champions League-semifinalen mot Liverpool på Anfield med hela 5-2. Nu måste laget vinna hemmamatchen med minst tre mål för att gå vidare.

Lagets viktiga mittfältskugge Radja Nainggolan, som kommer att spela VM 2018 med Belgien i sommar, minns tillbaka till matchen mot Barcelona och tror att en vändning är möjlig igen.

– Jag tror att vi alla vet att det kommer att bli svårt, men det var svårt mot Barcelona och då lyckades vi. Det handlar om att tro på vad vi gör, det är allt.

Mot Barcelona förlorade Roma bortamatchen med 4-1 men vann sedan hemma med 3-0, en upphämtning få hade kunnat förutspå på förhand. Nainggolan tror att det blir än svårare att vända mot Liverpool

– Jag tror att det kommer att bli ännu svårare än mot Barcelona, för Liverpool är ett fysiskt bättre lag.

– Det kändes som att Liverpool-spelarna var mer samspelta än oss på Anfield, men vi lyckades göra två sena mål vilket ger oss en gnutta hopp och vi lever fortfarande. Nu har vi inte råd att upprepa våra misstag.

Roma – Liverpool har avspark ikväll, tisdag den 2:a maj 2018, klockan 20:45 på Stadio Olimpico i Rom.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar