Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 mar, 2014

Monaco stormar mot Champions League

Med nio omgångar kvar av Ligue 1 fortsätter AS Monaco att sätta press på Paris Saint-Germain även om huvudstadslaget ser ut att gå mot ligatiteln. Efter den meriterande bortasegern med 3-2 mot Lyon behåller Monaco andraplatsen i den franska ligan till tränare Claudio Ranieris stora glädje.

– Det var en väldigt svår match mot ett väldigt bra Lyon. Jag är nöjd med hur mina spelare presterade. Det är inte lätt att göra tre mål borta mot Lyon och ännu svårare att komma därifrån med tre poäng, säger Ranieri till klubbens hemsida.

Valerie Germain och James Rodriguez gav Monaco en tidig 2-0-ledning på Stade Gerland men det var först när Demitar Berbatov satte 3-1 som Monacos seger bärgades.

Berbatov gjorde även mål förra helgen mot Sochaux och ser ut att ha hittat rätt.

– Det blir bättre och bättre för varje match och vi gör mål. Vi får med oss poäng och alla är nöjda med det, säger 33-åringen som tillsammans med resten av truppen möter ligatrean Lille nästa söndag.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar