Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 7 dec, 2015

MFF jagar Europa-spel i Madrid live stream

Drömmen om fortsatt Europa-spel lever alltså fortfarande för Malmö FF, som måste passera Sjachtar Donetsk för att få delta i Europa league efter årsskiftet.

Men för att göra det krävs minst en poäng borta mot Real Madrid, samtidigt som Sjachtar förlorar mot PSG på bortaplan.

Då inser du snabbt att de här chanserna är mikroskopiskt små. Real är ett av världens absolut bästa lag och vann komfortabelt med 2–0 i gruppspelets premiärmöte i Malmö tidigare i höst.

Malmö har laddat upp inför den här bortadrabbningen med en vänskapsmatch mot norska Molde där målvakten Johan Wiland åkte på en smäll varpå hans medverkan är tveksam. MFF vann annars matchen med 3–1.

Real Madrid, som vunnit mästarturneringen tio gånger, vann med 4–1 hemma mot Getafe den gångna helgen och har visat god form i stort sett hela hösten.

Det här blir Åge Hareides sista match som MFF-tränare och han tvingas ställa upp utan avstängda Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson. Förutom Wiland är det bara de långtidsskadade spelarna som saknas på grund av skador.

Real Madrid har haft en del skadebekymmer under hela säsongen, och ser ut att sakna Ramos, Varane, Abner och Carvajal. Rafael Benitez väljer dessutom att vila Gareth Bale, Keylor Navas och Luka Modric.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar