Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Juventus ska resa sig efter katastrofen i Florens

Ikväll kliver Juventus in på Santiago Bernabéu i Madrid med en rejäl näsbränna i ryggsäcken efter helgens match mot Fiorentina. Ledning med 2-0 förvandlades i den andra halvleken till förlust med 4-2, inte den bästa uppladdningen inför höstens största match.

– Det som hände mot Fiorentina har hänt i betydligt större matcher än så, titta bara på Champions League-finalen mellan Milan och Liverpool och mellan Manchester United och Bayern München. Sådana saker händer inom fotbollen, säger Antonio Conte.

– Vi tittar alltid närmare på våra misstag och försöker att komma med lösningar. Vi försöker hela tiden att bli bättre och jag tycker att vi har blivit det de senaste två och ett halvt åren. Det är sant att vi gör individuella misstag som vi inte borde göra, men vi jobbar på det och jag är säker på att vi kan blicka framåt. Vi åkte på säsongens första förlust mot Fiorentina, nu ser vi bara framåt mot nästa match.

Juventus får klara sig utan Mirko Vucinic, Stephan Lichtsteiner och Fabio Quagliarella medan Real Madrid kommer till spel utan Xabi Alonso. Däremot väntas Karim Benzema, Fábio Coentrao och Raphael Varane alla vara tillbaka i spel, liksom Gareth Bale som hoppade in i matchen mot Málaga i helgen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar