Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 2 dec, 2016

Gruppspel avslutas i Champions League: Vinna eller försvinna

Inför Champions League sista gruppspelmatcher så börjar det bli riktigt spännande. Hälften av lagen ska sorteras bort, samtidigt som den andra hälften kommer gå till Champions Leagues slutspel.

Det råder inga tvivel att det kommer finnas riktigt jämna och spännande matcher som kommer vara direkt avgörande. Vi kollar läget i Champions League grupptabeller inför sista matchen!

Det kan vara viktigt att känna till hur gruppspelet ser ut. Speciellt om du har tänkt att spela på odds i Champions League den sista gruppspelsomgången.

champions league pokal

Jämna grupper i Champions League

Nedan tar vi fram gruppspel som är väldigt jämna, och kommer avgöras under den sista spelomgången i gruppen. Med andra ord så tar vi fram de allra mest tighta grupper där lagen in i det sista kommer att slåss om en slutspelsplats i Champions League.

Grupp B

I grupp B så har tre lag chans att vinna hela gruppen, men samma tre lag riskerar även att hamna utanför en slutspelsplats. Lagen som gör upp om de två slutspelsplatserna är Napoli, Benfica och Besiktas.

1 Napoli 5 2 2 1 9 7 +2 8
2 Benfica 5 2 2 1 9 8 +1 8
3 Besiktas 5 1 4 0 9 8 +1 7
4 Dynamo Kiev 5 0 2 3 2 6 −4 2

Just nu ligger Besiktas utanför en slutspelsplats, men har ändå goda chanser att ta sig vidare. Deras sista match spelas mot Dynamo Kiev, som är avhängda, och redan ute ur Champions League 2016/2017.

Den andra matchen spelas däremot mellan de två lagen som toppar Grupp B. Något säger oss att förloraren i denna match kommer att tvingas lämna Champions League gruppspel, och inte kvalificera sig vidare.

Grupp E

I Champions League grupp E så står det mellan två lag. Bayern Leverkusen och Tottenham. Just nu har Bayern Leverkusen försprång med 3 poäng, och 3 mål. Vilket kanske anses vara ett bra läge inför sista gruppspelsomgången.

Riktigt så bra är inte läget för Bayern Leverkusen. Nästa match ställs de emot AS Monaco som verkligen imponerat i Champions League 2016/2017.

1 AS Monaco 5 3 2 0 9 4 +5 11
2 Bayern Leverkusen 5 1 4 0 5 4 +1 7
3 Tottenham 5 1 1 3 3 5 −2 4
4 CSKA Moskva 5 0 3 2 4 8 −4 3

Om vi leker med tanken, att AS Monaco skulle vinna med två mål. Samtidigt som Tottenham vinner som förväntat mot CSKA Moskva med två mål. Då har Bayern Leverkusen tappat sitt försprång och tvingas lämna Champions League.

Grupp G

Även Champions League grupp G kommer att avgöras i sista matchen. Där har FC Köpenhamn verkligen visat framfötterna och har nu chansen att avancera till slutspel. Något som danskarna inte riktigt är vana vid.

1 Leicester 5 4 1 0 7 1 +6 13
2 FC Porto 5 2 2 1 4 3 +1 8
3 FC Köpenhamn 5 1 3 1 5 2 +3 6
4 Club Brugge 5 0 0 5 2 12 −10 0

Chanserna för FC Köpenhamn är okej, men kunde helt klart sett bättre ut. De har två poäng upp mot FC Porto, samtidigt som de spelar den ”enklaste” i sista omgången mot Club Brugge. De måste vinna den matchen, och sedan få hjälp av Leicester. Leicester måste nämligen lämna FC Porto helt utan poäng.

På så vis kan gruppen förändras, och FC Köpenhamn lyckas ta sig till Champions League slutspel.

Grupp H

I grupp H så kommer det finnas en direkt avgörande match. Denna match spelas med Sevilla och Lyon. Sevilla kan vara något mer avslappnade då de tar sig vidare till slutspel genom vinst, oavgjort eller förlust med ett mål i matchen.

1 Juventus 5 3 2 0 9 2 +7 11
2 Sevilla 5 3 1 1 7 3 +4 10
3 Lyon 5 2 1 2 5 3 +2 7
4 Dinamo Zagreb 5 0 0 5 0 13 −13 0

Lyons enda chans att ta sig vidare i Champions League är att besegra Sevilla med två mål eller fler. En uppgift som lär bli svår, men långt ifrån omöjlig!

De andra två lagen som spelar i Champions League grupp H är Juventus och Dinamo Zagreb som inte kan åka ut, respektive ta sig vidare.

Se Champions League matcher på nätet!

Det är självklart mycket spänning som ligger kvar i dessa grupper. Många kommer främst fokusera på de matcher som är direkt avgörande i de jämna grupperna.

För att följa alla action i dessa fotbollsmatcher så rekommenderar vi dig att streama online. Det är ett bra knep för dig att se högklassig fotboll när den bjuder på allra mest dramatik.Med våra knep så kan du inte bara se fotboll från Champions League. Du kan även se matcher derbyn i London, toppmatcher i Serie A eller kanske El Clasico mellan Barcelona & Real Madrid.

Skulle du behöva hjälp, eller hitta till streams så kan vi hjälpa dig. Ta hjälp av vår undersida där vi ger all information om Champions League live streams.

Det enda du själv behöver fixa är chips, öl och en eventuell tipskupong!

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar