Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 31 maj, 2012

grupp A är vidöppen

Grupp A ser ut att kunna bli riktigt jämn. De som ska göra upp om platserna i kvartsfinalerna är Ryssland, Grekland, Tjecken och värdnationen Polen. Greklands tränare Fernando Santos insisterar på att det kommer bli en jämn kamp. 

– Det finns inga favoriter. Ryssland och Tjeckien må var starka lag och Polen är värdnation men det är fortfarande den mest öppna gruppen av alla. Varje lag har 25 procents att gå vidare, sa Santos på en presskonferens.

Grekland vann EM 2004 och hoppas givetvis på att upprepa framgångarna, men då måste laget förbättra sitt passningsspel , menar Fernando Santos.

– Vad som är viktigt nu är att vi använder den här tiden innan turneringen till att förbättra vårt passningsspel och bollinnehav. Det är nyckeln för att göra ett bra EM, i vår grupp kan det bli den avgörande faktorn. Det lag som kan tvinga sina motståndare att springa och jaga bollen kommer ha större chans att lyckas, säger han.

Fernando Santos betonade också hur viktig kvällens träningslandskamp mot Armenien är för förberedelserna.

– Vi ska försöka experimentera lite. Jag vill se hur olika spelare klarar av vissa roller på planen. Vad vi vill göra med de här förberedelserna är att förbättra oss själva som lag.

När Grekland sensationellt vann EM 2004 gjorde man det tack vare ett ramstarkt försvar som höll ända in till slutet. Sedan dess har Grekland fått leva med bilden av att vara ett starkt defensivt lag. Santos har inget emot det men ser också gärna att laget blir bättre offensivt.

– Vi vill fortsätta spela på en hög nivå i försvaret men vi måste också förbättra vår offensiv, säger Fernando Santos.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1534 Artiklar