Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 apr, 2012

Glöm inte att vi har 106 års erfarenhet

Athletic Bilbao har charmat hela fotbollseuropa den hår våren med sina fantastiska insatser i Europa League. Först fick Manchester United smaka på baskisk finess innan Schalke 04 stod sig slätt mot Marcelo Bielsas manskap. 

Nu väntar Sporting Lissabon i semifinalen och lagets tränare, Ricardo Sá Pinto, har lagom respekt för kvällens motståndare. 

– När jag läser tidningarna ser jag att Athletic redan är i final. Men vi är Sporting: vi har 106 års erfarenhet och har en diger historia i Europa, säger han till Uefa.com.

– Vi respekterar alla, vi är ödmjuka. Men vi fruktar ingen och kommer att kämpa in i det sista. Vi är det enda portugisiska laget kvar i Europa vilket vi är stolta över och vi kommer att göra allt för att fortsätta drömma. 

Är det någon som vet vat Athletic Bilbao brukar gå för så är det just Sá Pinto. Som spelare representerade han Athletics värsta rivlare, Real Sociedad.

– Jag har många minnen från de baskiska derbyna. Jag imponerades av atmosfären och det var en stor fest runt matcherna. Under de 90 minuterna kämpade lagen som galningar för segrar, men resten var helt fantastiskt. 

På andra sidan står Marcelo ”El Loco” Bielsa, en tränare Sá Pinto beundrar. 

– Marcelo Bielsa har givit laget en speciell indentitet och tidningarna i Spanien skriver att de spelar som Barcelona. De trivs med bollen och vill gärna bygga från backlinjen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar