Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 23 nov, 2014

Förstår mig inte på dem

Ett mål kommer sällan ensam utan att målskytten firar det av något slag. Vissa gör en hälsning till en vän, andra firar med lagkamraterna eller kanske bara tillägnar det till fansen. Men en trend som, enligt Johan Cruyff, inte är så smart är att klä av sig efter ett mål.

-Ibland undrar jag hur intellektuella spelarna är, säger Cruyff i en intervju med holländska Telegraaf.

Den förre storspelaren förstår sig inte på fotbollsspelare som tar av sig sin tröja efter att ha gjort ett mål. Och framhäver sina landsmän i klubbarna Ajax och PSV som färska exempel.

-Före Memphis Depay fanns det nödvändigtvis ett skäl att ta av sig skjortan och ta ett gult kort för kärleken till klubben. Medan matchen Ajax-Heerenveen tänkte jag hur kan det vara såhär.

-Ricardo Kishna beslutade precis Depay att ta av sig tröjan efter hans mål och ta ett gult. Risken att han kommer att bli avstängd någon gång då kommer klubben få lida för det. Vi talar om professionell fotboll, men det här förstår jag inte syftet med.

Ajax-tränaren Frank de Boer var missnöjd med Kishnas agerande vid målet. Tidigare PSV-tränaren Phillip Cocu var inte heller så positiv till Depay och kallade aktionen för ”inte smart” i media.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar